ORDEN OGAN: “To the End”

Με 3 album στο ενεργητικό τους και όντας στην πιάτσα απο το 1997, οι Γερμανοι power metallers Orden Ogan επιστρέφουν με το νέο τους πόνημα, με τον τίτλο “To The End”.  

Το προηγούμενο τους εγχείρημα (“Easton Hope”) είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις στην power metal κοινότητα με αποτέλεσμα ο πήχης να έχει ανέβει ψηλά. Όταν μιλάμε για γερμανικό power metal έν έτη 2012 ξέρουμε εκ των προτέρων τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα και με το καλύτερο τρόπο!  

Ξεκινώντας από την παραγωγή, η δουλεία που έχει γίνει είναι εκπληκτική. Ήχος δυνατός, καθαρός, χωρίς να είναι στυλιζαρισμενος και να ακούγεται ψεύτικος.  Όλα τα όργανα αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας τον απαραίτητο χώρο στον Seeb να ξεδιπλώνει τις φωνητικές του ικανότητες. 

Όπως είπαμε τα υλικά είναι δεδομένα… Ο ακροατής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα εντυπωσιακά μελωδικά περάσματα του “Mystic Symphony”, τα τσαμπουκαλίδικα riff του “Angels War” και “Dying Paradise”, τα χορωδιακα refrain του “Ice Kings” καθώς και την εκπληκτική μπαλάντα “Take This Light”, που κλείνει το δίσκο. 

Σίγουρα οι Orden Ogan δεν είναι η πιο πρωτότυπη μπάντα που εμφανίστηκε στο Heavy Metal, σίγουρα τα έχουμε ακούσει καλύτερα απο κάποιους Blind Guardian κάπου μεταξύ 1990-1996 αλλά στο κάτω κάτω, πόσοι έχουν καταφέρει να προσφέρουν κάτι τόσο ελπιδοφόρο σε ένα είδος που αν μη τι άλλο κατακλύζεται από μπάντες που δεν έχουν προσθέσει ούτε μισό λιθαράκι στη ανανέωση του ιδιώματος; Όσοι πιστοί λοιπόν, επενδύστε άφοβα σε ένα δίσκο που θα σας θυμίσει τις καλύτερες εποχές του Ευρωπαϊκού Power Metal παράλληλα με την απαραίτητη ένεση φρεσκάδας που οι Οrden Ogan και το “To The End” προσφέρουν.

477