ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Penny Dreadful (19/03/14) Garden4

Για μια ακόμη φορά εκεί. Μία ακόμη Πέμπτη, που όπως λέει και η διοργανώτρια αρχή με κάνει τον άνθρωπο με τις περισσότερες συμμετοχές στο ακουστικό πείραμα της Trailblazer Records.

Αυτή τη φορά, τη σκηνή θα καταλάμβαναν οι Penny Dreadful με τη σκοτεινή blues americana μουσική τους.

Λίγα είχα ακούσει από τη δουλειά τους “Deadwood”, αλλά ήξερα τι περίμενα. Μουσική “στεναχώρια” και ένα μάτσο murder ballads, με ήχο που σου φέρνει το μυαλο Tennesee, Johnny Cash και την country μεριά του Nick Cave.

Αφού βάσισαν την setlist τους στο μοναδικό album τους (το οποίο με ανάγκασαν να αποκτήσω, μιας που πέρασα τόσο όμορφα με τη μουσική τους), και με τρεις όμορφες διασκευές έκαναν το Garden4 να μοιάζει με κάποιο υγρό saloon σε χωριό δυτικά του Houston (δεν έχω πάει ποτέ αλλά κάπως έτσι το φαντάζομαι).

Δυο κιθάρες, εκ των οποίων ο ένας τραγουδιστής και αφηγητής, Γιάννης Καλιφατίδης και Χρήστος Καλλιμάνης, με μια μορφάρα στο μπάσο, να δείχνει ότι είναι σε ένα παράλληλο σύμπαν (Πάνος Μπόμπολας), και ο τύραννος του Hi-hat, Νίκος Παναγιώτου μας έκαναν παρέα, σε μια βραδιά ποτισμένη από bourbon και χνώτα αλόγων.

Το σπάσιμο χορδής δεν τους σταμάτησε διόλου και η συνεχόμενη επαφή του Γιάννη με το κοινό, σε έκανε να νιώθεις σαν το σπίτι σου, όταν εκείνος εξηγούσε ή αστειευόταν με τα κομμάτια τους.

Η αναφορά στο Kraut με τη διασκευή του Model των Kraftwerk, σε μια όμορφη αμερικανοποίησή του (οι Γερμανοί είναι φίλοι μας) και η πολύ λυπημένη μπαλάντα “Psycho” συμπλήρωσαν πολύ όμορφα το set, το οποίο τελείωσε με μια εμπνευσμένη διασκευή του “Sex Beat” των Gun Club, του αδικοχαμένου Jeffrey Lee Pierce.

Ήταν καλό το πείραμα; Ναι, αφού όλοι όσοι ήμασταν εκεί περάσαμε περίφημα!

Την επόμενη Πέμπτη, έχουμε Yellow Devil Sauce… Για ελάτε, μη θυμώσω!

Υ.Γ. Ο Τσιακό είναι Metallifan. Σιγά μη λέω μόνο για τον Κότση!

Penny Dreadful setlist
Brand-new Start
The Mark of Cain    
God Only Knows
Maze   
Six Feet Underground
Model (Kraftwerk cover)
Over
So Far Apart    
Psycho (Leon Payne cover)
Comes a Time
Gone
The Devil in the Attic
Sex Beat (Gun Club cover)

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

525

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.