CYANIDE SCREAM: "Unfinished Business"

Οι Cyanide Scream είναι μια Αμερικανική μπάντα, που το μόνο που θέλει, ψάχνει και ζητά, είναι να παίζει ατόφιο, straight στα μούτρα heavy metal! Και δε μπορώ να πω ότι δε το καταφέρνει, αλλά καταντά τόσο προβλέψιμη, που στο τέλος δε θέλεις ν ‘ακούσεις άλλο!

O Steve Cone ιδρυτής της μπάντας, μαζί με τους άλλους δυο γερόλυκους Erik Fehrenbach (drums) και Lou Bergeron (bass), έφτιαξαν μια τριολέ μπάντα, που θυμίζει έντονα δουλειές από Sinner, Accept, Anvil και πολλές άλλες N.W.O.B.H.M μπάντες, κάτι που με κάνει να γουστάρω, αλλά μέχρι εκεί! Αν και θέλουν να παίξουν αλά Ευρωπαϊκά, αν και έχουν τις καλύτερες μουσικές βάσεις και προθέσεις, δεν έχουν ούτε προσωπικό ήχο, ούτε τη κομματάρα που θα σε κάνει να ταυτιστείς και να μιλάς γι’ αυτούς στους φίλους σου!

Με μια εξαίρεση.. το “Story of my Life” είναι έπος και χονδρικά το συγκρίνω μόνο με το “Bloodstreets” των Riot (είπαμε χονδρικά) ή μάλλον καλύτερα με το “No time to Loose” των Accept (τι θυμήθηκα τώρα..)! Στα συν βρίσκεται και η φωνή του Steve! Επίσης για να μη νομίζετε ότι το “Unfinished Business” είναι για τα σκουπίδια, θα προσθέσω ότι και τα.. 14 κομμάτια είναι μια καλή μπυροεπιλογή (check “Death from Above”, “Left Behind”).

Δηλαδή αν μαζευτείτε 2-3 φιλαράκια και θέλετε ν’ ακούσετε κάτι που να σας συνοδέψει στη μπυροποσία σας, το ντεμπούτο των Cyanide Scream, είναι μια καλή περίπτωση. Αλλά δυστυχώς όπως είπα, μέχρι εκεί. Βέβαια αυτή είναι η πρώτη τους δουλειά και δε θα ήθελα για κανένα λόγο να προβλέψω το χαμό τους, μα για την ώρα.. έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους τα γερόντια!


444