VV: “Neon Noir”

ALBUM

Είδος: Love Metal
Εταιρεία: Heartagram/Universal/Spinefarm
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Ιανουαρίου 2023

Οι Him πάντα ήταν μια γλυκιά αγκαλιά, η οποία γεφύρωνε με ποπ ευαισθησία, την απόσταση μεταξύ μέταλ και γκόθικ ροκ. Το έκανε καλά, πολύ καλά, που να με πάρει και να με σηκώσει, back in the day.

Ο Ville Valo ένιωσε ότι ο κόσμος στριφογύρισε πολλά χρόνια χωρίς τη φωνή του και πήρε την απόφαση να μας δώσει τον πρώτο του solo δίσκο, με πολύ «αέρα» από τους Him. Από την πρώτη νότα, νιώθεις ξανά όπως τότε που άκουσες για πρώτη φορά το Love Metal ή το Razorblade Romance, μια γλυκιά νοσταλγία.

Οι συνθέσεις είναι δουλεμένες, εξαιρετικά πιασάρικες και η φωνή «σήμα κατατεθέν», βρίσκεται σε τοπ φόρμα. Τα ρεφραίν θα σου καρφωθούν στο μυαλό με το πρώτο άκουσμα, η σχετικά μεγάλη διάρκεια δεν θα σε κουράσει, τα filler είναι ελάχιστα. Το πρώτο μισό του Neon Noir έχει μεγαλύτερη ενέργεια (Neon Noir/ ForeverLost/ Loveletting), ενώ οι ρυθμοί πέφτουν σαφώς στο δεύτερο μέρος του δίσκου, όπου και τα κομμάτια σκοτεινιάζουν εμφανώς περισσότερο (Heartful of Ghosts/ Saturnine Saturnalia/ Zener Solitaire).

Όλα τα σημάδια δείχνουν μια επιτυχημένη επιστροφή για τον Φιλανδό πάλαι ποτέ ροκ σταρ, ο οποίος θα μας επισκεφτεί το καλοκαίρι για να παίξει ζωντανά τα νέα κομμάτια και φυσικά και αγαπημένες επιτυχίες των Him.

Τι λείπει όμως από το Neon Noir; Λείπει μια κορύφωση, λείπει το στοιχείο της έκπληξης, το πάθος και η αληθινή συγκίνηση. Όλα τα στοιχεία δηλαδή, που έκαναν ξεχωριστούς τους Him. Απουσιάζει το δράμα, η απελπισία, η απόγνωση και ο σκοτεινός ερωτισμός ενώ στη θέση τους βρίσκονται η ωριμότητα στις συνθέσεις, η ισορροπία στις μελωδίες, το τόσο-όσο στην εκφραστικότητα.

Έτσι όμως δεν φτιάχνεις έναν συγκλονιστικό δίσκο, έτσι φτιάχνεις το “Neon Noir”. Ένα άλμπουμ δηλαδή που δικαίως θα αρέσει, θα ακουστεί και θα ξεχαστεί όμως, εύκολα. Όχι γιατί δεν είναι καλό, αλλά γιατί του λείπει αυτό το μαγικό πέπλο που έπεφτε γύρω σου, όταν άκουγες τους Him στα καλά τους.
Όλα αυτά, τουλάχιστον μέχρι το κλείσιμο του δίσκου, όπου το “Vertigo Eyes” σε αποζημιώνει. Εκεί νιώθεις και πάλι, ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να το βρεις αλλού, όπως τότε.

Και ελπίζεις και πάλι.

Facebook: https://www.facebook.com/theheartagram
Instagram: https://www.instagram.com/heartagram/

600

Avatar photo
About Γιώργος Καλλίνης 21 Articles
Θα με βρείτε στα διάφορα φόρα στο ιντερνέ να ξεχειλώνω μουσικές απόψεις, φέρνοντας στα άκρα συνομιλητές, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνουν επίτηδες, κάποιος που έχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο, μιλάει μέσα από μένα. Ναι, καπνός μπήκε στο μάτι μου!