DORO: “Strong and Proud- 30 Years of Rock and Metal”

Ιδιαίτερες συστάσεις δε χρειάζεται η Doro Pesch.

30 χρόνια στη metal σκηνή, με εκτενή δισκογραφία (είτε ως solo artist, είτε με τους Warlock), η οποία περιλαμβάνει ήδη ουκ ολίγα best-of. Ένα τέτοιο είναι και το “Strong and Proud”, με τη διαφορά πως στην πλήρη έκδοσή του, με τα DVD δηλαδή, εμπεριέχονται οι επετειακές εμφανίσεις της για τα 30 χρόνια καριέρας της. 

Το CD πάντως λειτουργεί ως μια live συλλογή, η οποία όμως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των συμμετοχών των Udo Dirkschneider, Chris Caffery και Blaze Bayley στις διασκευές των “Balls to the Wall”, “Egypt (The Chains Are On)” και “Fear of the Dark”, αντίστοιχα, όπως και του Uli Jon Roth στο “Fur Immer”. Από εκεί και πέρα, θα συναντήσεις τα “All We Are”, “Hellbound”, “Save my Soul”, “Without You”, “Earthshaker Rock” και “You’re My Family” όπως και τα (σχετικά) πιο πρόσφατα “On the Run”, “Raise Your Fist in the Air”, “Rock Till Death” και “Revenge”.

Τώρα, το κατά πόσο η Doro διαθέτει ακόμη μεγάλο κοινό, το οποίο να δικαιολογεί ένα ακόμα greatest hits, είναι μια μεγάλη κουβέντα, αλλά κρίνοντας από τον κόσμο που μάζεψε στα επετειακά της live, μάλλον δικαιολογείται το όλο εγχείρημα.

Όμορφη συλλογή, αλλά αδιαμφισβήτητα αξίζει περισσότερο στην full έκδοσή της, με τα DVD, τα documentary κι όλα, μιας κι εκεί θα βρεις και συμμετοχές ονομάτων όπως Biff Byford (Saxon), Phil Campbell (Motorhead), Hansi Kursch (Blind Guardian), Chris Boltendahl (Grave Digger), Joakim Broden (Sabaton) και Lordi.

514

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.