Ποτέ δεν υπήρξα ιδιαίτερα μεγάλη οπαδός της μουσικής των Bullet From My Valentine. Παρόλο που το συγκρότημα παίζει μοντέρνο και “πιασάρικο” metal και έχει το κοινό του να το ακολουθεί σταθερά σε κάθε του βήμα, εμένα ελάχιστες φορές με συγκίνησαν.
Μολοταύτα, αυτό δεν έχει καμία σημασία, όταν έχουν πετύχει εμπορικά και παίζουν σε συναυλίες ως headliners πάνω από μια δεκαετία. Η κυκλοφορία του τραγουδιού “Do Not Need You” στα μέσα του 2017 προκάλεσε θέμα για συζήτηση στους οπαδούς μετά την μόνιμη αντικατάσταση του πρώην ντράμερ τους, Michael Thomas, με τον Jason Bowld, αλλά παράλληλα σηματοδοτεί και μια νέα εποχή για το group. Η αλήθεια είναι ότι όντως στο “Gravity”, οι Bullet For My Valentine κάνουν στροφή 180 μοιρών και επιχειρούν να πειραματιστούν.
Το άλμπουμ κυμαίνεται στις παρυφές του catchy metal, το οποίο προκύπτει από μίξεις pop μουσικής και ηλεκτρονικών εφέ. Η εξοργισμένη πλευρά των BFMV φαίνεται να έχει ξεπεραστεί πια εδώ. Περισσότερο μοιάζει σαν να θέλουν να υιοθετήσουν έναν μελωδικό χαρακτήρα με μπόλικα autotunes. Σε κάποια σημεία θα πετύχετε και metal core μουσική. Ίσως, να είναι μια υπενθύμιση ότι το συγκρότημα, παρόλη την εξέλιξη και την αλλαγή του ύφους του, δεν ξεχνάει τελείως το παρελθόν του. Και κάπου στη μέση του δίσκου χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχει κάτι το εντυπωσιακό με την επιστροφή του group. Μόνο, το single “Letting You Go” είναι επάξια το μοναδικό χιτ του άλμπουμ.
Οι συνθέσεις, παρά την ευκολομνημόνευτη πλευρά τους, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν πρωτοποριακές ή καλλιτεχνικά πετυχημένες. Πολλές φορές, μάλιστα, έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι οι BFMV είναι σαν έγραψαν αυτά τα τραγούδια, γιατί έπρεπε και όχι κατόπιν έμπνευσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η στασιμότητα στις μελωδίες μπορεί να προκαλέσει κατά την ακρόαση μονοτονία από ένα σημείο και έπειτα. Ένα θετικό σ’ αυτό το πόνημα είναι ότι τα κομμάτια είναι λίγα και έχουν μικρή διάρκεια, κάνοντας την πάροδο τους υποφερτή. Το συγκρότημα προσπαθεί πολύ να συνταιριάξει μουσικά με όλες τις μοντέρνες και πετυχημένες metal μπάντες της εποχής μας, χωρίς όμως κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα.
Το “Gravity” απευθύνεται οπωσδήποτε σε ακροατές, που αγαπούν τις προσμίξεις της pop και της metal και κατ’ αυτόν τον τρόπο διασκεδάζουν. Για τους απαιτητικούς, το άλμπουμ θα είναι απλά χάσιμο του χρόνου τους και θα συμφωνήσουν με τα παραπάνω.
Be the first to comment