Sivert Høyem, Remi & The Road (24/04/2016) Piraeus 117 Academy

Λόγω του sold out της προηγούμενης ημέρας, αποφασίσαμε να πάμε την Κυριακή στο Piraeus Academy να απολαύσουμε το ψηλό αγόρι από τη Νορβηγία, αλλά η απήχηση του στη χώρα μας έχει θεριέψει και έτσι, ο κόσμος και πάλι γέμισε τον, όχι και μικρό, συναυλιακό αυτό χώρο.

Πρώτος στη σκηνή, ο Remi με την κιθάρα του και τη αμερικάνικη folk (σκέψου Dylan) προσπάθησε να ζεστάνει το κοινό, όμως δεν ήταν απόλυτα κατάλληλος για να μας προετοιμάσει για το τι θα ακολουθούσε.

Χωρίς να παρεκκλίνει από το πρόγραμμα, ο Sivert και η παρέα του βγήκε στις 21.20. Ξεκίνησε με το νέο του hit “Lioness” και στήριξε όπως είναι λογικό, τη setlist στις προσωπικές του στιγμές, χωρίς όμως να λείπουν οι “αείμνηστοι” Madrugada.

Επιδεικνύοντας τη συλλογή με τις κιθάρες του κατά τη διάρκεια του set, έπαιξε όλων των ειδών τα κομμάτια της δισκογραφίας του, αν και το γεγονός των back to back μπαλαντών, ίσως να κούραζε κάποιους.

Αλλάζοντας κιθάρα και ρυθμίζοντας και πάλι τα μπλιμπλίκια του, κάποια δεσποινίδα από την έκσταση της του φώναξε “έλα, έλα” και εκείνος μάλλον το πήρε λίγο στραβά, αν και απάντησε χαριτωμένα “how rude!”.

Όταν έφτασε η ώρα για το “Give it a Whirl”, ο κόσμος ξεσηκώθηκε ακόμη περισσότερο, τραγουδώντας τους στίχους, με τον αγαπητό frontman να ξοδεύει αρκετή ενέργεια σε αυτό το κομμάτι. Αφού παίχτηκε και ο ύμνος “Majesty”, λίγο αλλαγμένο μουσικά από το original, o Sivert είπε “θα παίξουμε το “τελευταίο” μας κομμάτι και θα φύγουμε, αλλά θα επιστρέψουμε βέβαια, ξέρετε εσείς!” (ειρωνευόμενος έτσι, τη συνήθεια του encore) κι ακούστηκε το νέο single “Sleepwalking Man”.

Όταν ξαναβγήκαν οι μουσικοί στη σκηνή, οι Madrugada είχαν την τιμητική τους με “Electric” και “The Kids are on High Street”, κατά το οποίο κατέβηκε στο photo pit κι έγινε ένα με τους θεατές. Έκπληξη έκανε η διασκευή στο “Born To Die” της Lana Del Rey, στο οποίο η αλήθεια είναι πως έδωσε περισσότερο ενδιαφέρον.

Η συναυλία τήρησε το πρόγραμμα της, ο ήχος ήταν καλός, ο χώρος βοηθάει τον κόσμο να παρακολουθεί τη σκηνή από όπου και να βρίσκεται κι ένα “πουλάκι” μας είπε πως η Κυριακάτικη εμφάνιση του ήταν ακόμη καλύτερη και από της προηγούμενης ημέρας!

Sivert Hoyem setlist
Lioness
Black & Gold
Empty House
Lost at Sea
What’s on Your Mind? (Madrugada song)
Where is my moon
Honey Bee (Madrugada song)
Prisoner of the Road
Into the Sea
V-O-I-D
The Boss Bossa Nova
Görlitzer Park
Give It a Whirl
Majesty (Madrugada song)
Sleepwalking Man
Electric (Madrugada song)
Born to Die (Lana Del Rey cover)
The Kids Are on High Street (Madrugada song)
Moon Landing

photos: Cristina Alossi

393

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.