ZAKK WYLDE: “Book of Shadows II”

Είκοσι χρόνια, εννιά studio album με τους Black Label Society κι άλλα δυο full length με τον Ozzy μεσολάβησαν, προκειμένου ο Zakk Wylde βγάλει δεύτερο solo δίσκο.

Αδιαμφισβήτητα μεγάλος κιθαρίστας, που έχτισε τη δική του riffολογική αυτοκρατορία από το 1988 κιόλας που πρωτοσυνεργάστηκε με τον Ozzy, ο 49χρονος πλέον αντικαταστάτης του Jake E. Lee, έχει γραφτεί ήδη στη μουσική ιστορία με τις εξάχορδες επιδόσεις του.

Βέβαια, παρά τα βαρβάτα riff που κατά καιρούς έχει γράψει, η αλήθεια είναι πως πιθανότατα να μην έλαχε τόσης ευρείας αναγνώρισης άπαξ και δε βρισκόταν επί σειρά ετών στο πλάι του Ozzy, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Εν έτει 2016, ο μουσάτος γητευτής της κιθάρας αφήνει στην άκρη τη δοκιμασμένη συνταγή των Black Label Society, η οποία είχε αρχίσει να ξινίζει ούτως ή άλλως, παρουσιάζοντας μια μεστή και τιαξιδιάρικη δουλειά.

Το “Book of Shadows II” απέχει αρκετά από τη heavy πλευρά του Wylde, αναδεικνύοντας την πιο country rock χροιά του, η οποία συχνά πυκνά αναδυόταν και μέσα από τις άλλες κυκλοφορίες του. Τουτέστιν, εδώ ο ακροατής θα βρει συνθέσεις βασισμένες στην ακουστική κιθάρα (χωρίς να αγνοείται κι η ηλεκτρική) και τον καλώς εννοούμενο βλάχο να βγαίνει στην επιφάνεια και να αποτίνει φόρο τιμής σε σχήματα των 70’s που διαμόρφωσαν τη μουσική πορεία του κατά κόσμον Jeffrey Phillip Wielandt.

Κι έχοντας διαβάσει λογής δηλώσεις για το ποιόν της νέας αυτής δουλειάς, περίμενα κάτι αρκετά νωχελικό κι αδιάφορο. Έλα όμως που είναι από τις λίγες φορές που ο Wylde με εκπλήσσει ευχάριστα, κάνοντάς με να βάλω στην άκρη το φτυαράκι μου. Οκ, το τέμπο είναι όντως χαμηλό, η όλη φάση μοιάζει με κάποια συλλογή από μπαλάντες του αμερικανικού νότου, αλλά και πάλι, ο μπαγάσας φέρνει εις πέρας πολύ επιτυχημένα το όλο εγχείρημα.

Νοσταλγικό, μελαγχολικό, κατάλληλο για fan των Lynyrd Skynyrd, των Alman Brothers κι όλων των συναφών συγκροτημάτων. Άπαξ και υπήρχε ακόμη η σειρά Sons of Anarchy, το “Book of Shadows II” θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το επίσημο soundtrack της.

521

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.