PROTECTOR: “Cursed and Coronated”

Παλιές καραβάνες στο χώρο οι κύριοι Protector και μετά από 3 χρόνια και με συνοδοιπόρο τη High Roller Records είναι ήδη έτοιμοι να εξαπολύσουν τον 6ο κατά σειρά δίσκο τους “Cursed and Coronated”.

Παραδοσιακό τεκτονικό Thrash Metal, αμιγώς καταγόμενο από την γηραιά ήπειρο, χειμαρρώδες, παντελονάτο και με αρκετές ενδοφλέβιες Death Metal επιρροές.

Δίσκος με 14 κομμάτια εκ των οποίων τα 3 τελευταία είναι δωράκι από live εκτελέσεις του παρελθόντος. Παραδοσιακό τεκτονικό Thrash Metal, όπως είπα και παραπάνω, με όξινο ήχο, χωρίς γυαλάδες και ψηφιακά ρετουσαρίσματα, γρήγορα και ουσιώδη riff που οδηγούν εξ’ ολοκλήρου κάθε κομμάτι δίσκου και βρώμικα Thrash n’ Roll τύμπανα που στο γενικό σύνολο σου δίνουν την αίσθηση και το feeling της δεκαετίας του ’80. Η φωνή του Martin Missy βγάζει ό,τι πιο βρώμικη και αλήτικη χροιά μπορεί νομίζοντας ότι θα σκιστούν οι φωνητικές του χορδές.

Οι επιρροές από συγκροτήματα-μεγαθήρια είναι εμφανείς, όπως οι Destruction, οι Celtic Frost και οι Coroner αλλά είναι δεκτό καθώς και οι Protector είναι της ίδιας εποχής.

Δίσκος που θα μπει σίγουρα στις επιλογές μου για το 2016.

730

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.