Stoned Jesus, Half Gramme of Soma, The Curf (21/06/2014) An Club

Για την κατάληξη της σύντομης ελληνικής τους περιοδείας, οι Stoned Jesus επρόκειτο να εμφανιστούν στο An Club των Εξαρχείων εν μέσω τρελά ζεστών ημερών στην Αθήνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το show τιμήθηκε δεόντως με περίσσεια προσέλευση κόσμου που αγνόησε την ζέστη.

Πρώτοι λοιπόν στον χορό μπήκαν οι The Curf. Έπαιξαν περίπου μισή ώρα stoner rock με διαρκείς ατμοσφαιρικές και μελωδικές κιθάρες που σίγουρα έπαιξαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν και η μουσική τους δεν αποδείχτηκε αυτό που θα προετοίμαζε το κοινό με τον ιδανικότερο τρόπο για την συνέχεια, έφερε μια εναλλακτική και ενδιαφέρουσα οπτική στο όλο event που σίγουρα είχε την μοναδικότητα του. Εκτός των άλλων, ο ήχος ήταν σχεδόν άψογος.

Οι Half Gramme of Soma από τον Πειραιά άλλαξαν αμέσως το σκηνικό και ξεκίνησαν πολύ δυναμικά. Γρήγορο hard rock με έμφαση στο μπάσο και πολύ χαρούμενη διάθεση ήταν τα χαρακτηριστικά που αποτύπωσαν με την δική τους συμμετοχή στο show. Το υλικό τους είναι πάρα πολύ καλό και η χημεία τους σίγουρα δεν υποδεικνύει μπάντα που υπάρχει λιγότερα από πέντε χρόνια. Μεγάλο θετικό λοιπόν το setlist των 40+ λεπτών που δεν κούρασε.

Από την καταπονημένη Ουκρανία μας επισκέφτηκαν οι Stoned Jesus με τεράστια ενέργεια που ενθουσίασε το κοινό από την αρχή. Οι τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους περσόνες που ανέβηκαν στην σκηνή του club – η κάθε μια από αυτές ολοκλήρωνε ένα εντυπωσιακό σύνολο – έπαιξαν σχεδόν μέχρι τη 01:00 της Κυριακής με αψεγάδιαστο ήχο.

Το κοινό ζητωκραύγαζε τόσο με τα κλασσικά αγαπημένα κομμάτια από τα πρώτα δύο album της μπάντας, όσο και με το νέο της υλικό που προορίζεται για κυκλοφορία – αν όλα δουλέψουν με τον επιθυμητό ρυθμό – μέσα στο 2014. Το σημαντικότερο κομμάτι του setlist τους θα πρέπει σίγουρα να ήταν το “I’m the Mountain”, το μουσικό έπος κατά το οποίο ο Igor (κιθάρα, φωνή) και ο Sid (μπάσο) έπαιξαν κάνοντας crowd-surfing.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μόνη στιγμή που σημειώθηκε κάτι τέτοιο μιας και ο Viktor (drums) έμεινε αρκετή ώρα μόνος του στην σκηνή, κάτι που οδήγησε τον Igor στο να αναλάβει τα drums για να πηδήξει και εκείνος στο αφοσιωμένο τους κοινό.

Encore στο encore ήταν το τελευταίο μέρος του όλου show μιας και το κοινό δεν έλεγε να αφήσει ήσυχους τους συμπαθέστατους Ουκρανούς. Αν και υπήρξαν… ικεσίες για την εκτέλεση του “Indian”, οι Stoned Jesus δεν κατάφεραν να παίξουν το απωθημένο του κοινού με την πρόφαση… ότι δεν το έχουν παίξει από τον Αύγουστο και το έχουν ξεχάσει!

Παρόλα αυτά, η συνολική τους εμφάνιση ήταν θαυμάσια και άφησε το κοινό να θέλει ακόμα περισσότερο. Η φράση “best Fucking audience” του Igor μας λέει ότι δεν θα περιμένουμε για πολύ αυτό το… περισσότερο.

Stoned Jesus setlist
Bright Like the Morning
Silkworm Confessions
Red Wine
Here Come the Robots
YFS
I’m the Mountain
Black Woods
Electric Mistress
School (Nirvana cover)
Insatiable King

photos: Αναστασία Βερτεούρη

419