KATATONIA: “Dethroned and Uncrowned”

Η αγάπη μου για τους Σουηδούς είναι μεγάλη. Και το “Dead End Kings” ήταν μια όαση, μετά την ξηρασία του “Night is the new day”.

Πριν καλά καλά, συνηθίσουμε τα τραγούδια του νέου τους album, εκείνοι ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του σε ακουστική μορφή, με τον τίτλο “Dethroned and Uncrowned”. Αρχικά σκέφτηκα, “δεν υπάρχει κανένας λόγος” και “αν ήθελαν κάτι ακουστικό γιατί δεν έφτιαχναν νέα τραγούδια;”, αλλά τελικά είχα λάθος. Για να γίνουν τα τραγούδια του “Dead End Kings”, έπρεπε να προσεγγιστούν εκ νέου ενορχηστρωτικά και έτσι, είναι σαν να τα γράφεις από την αρχή.

Η ατμόσφαιρα των Katatonia είναι υπέροχη ούτως ή άλλως, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να φτάσει σε ακόμα περισσότερα αυτιά. Μπορεί κανείς ακόμα να το κάνει δώρο στην αγαπημένη του στην επέτειο του γάμου τους, λέγοντας βέβαια πως δεν αφιερώνει εξαιρετικά το εναρκτήριο “The Parting”.

H παραγωγή και πάλι εξαίσια, ιδανική για το σκοπό, στον οποίον αποσκοπεί αυτή η κυκλοφορία και τα τραγούδια αναδεικνύονται ιδανικά με το γλυκό ακουστικό ήχο. Το πιάνο εξουσιάζει και κάνει τους Katatonia κάτι τόνους πιο ρομαντικούς.

Αν σου άρεσε το “Dead End Kings”, θα λατρέψεις το “Dethroned and Uncrowned”!

557

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.