VASTUM: “Hole Below”

Κάτι περίεργο τους δίνουν εκεί στην underground σκηνή.

Δεν εξηγείται αλλιώς πως κι αυτή η δουλεία τον Vastum δεν είναι απλά καλή, αλλά εξαιρετική. Ευτυχώς για μας τους λάτρεις της  εν λόγω σκηνής, δεν προσπερνάμε τέτοιες αλμπουμάρες. Ό,τι και να γράψω δυστυχώς είναι περιττό, γιατί πολύ απλά  δεν υπάρχουν λέξεις να πει κάνεις γι’ αυτό το διαμάντι.

Δυο χρόνια λοιπόν μετά από την τελευταία τους δουλεία οι Vastum επιστρέφουν από τα έγκατα της οδύνης παρουσιάζοντας μας το “Hole Below” που περιέχει πολύ μίσος και καφρίλα .
Ατμοσφαιρικά κλέβουν λίγο από την δόξα των Incantation, ενώ μουσικά κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, κομματιάζοντάς μας με τα καταιγιστικά ριφάκια της Leila Abdul-Rauf. Pure bloodstream, όπως θα έλεγαν και στο χωρίο μου. Ο frontman της μπάντας, Daniel Butler, βγάζει όση  σκατοψυχιά όσο θα έπρεπε στα φωνητικά ώστε να μας θυμίζει 90’s Bolt Thrower. Κατεδαφιστικοί ρυθμοί κι από τον drummer Luca Indria και τον μπασίστα Adam Perry που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Μετά από τους Atomwinter έρχονται οι Vastum να βάλουν μπρος την πολεμική μηχανή της old school death metal σκηνής. Μια δουλειά που μας αφήνει σίγουρα υπερικανοποιημένους. Προσδοκώντας να τους δούμε από κοντά κάααποια στιγμή.

485