CORPSE GARDEN: “Entheogen”

Πέρυσι τα ηχεία μας μαστίγωσε το ανεπανάληπτο μπάσο των Beyond Creation μέσα από το “Earthborn Evolution”.

Φέτος τον ίδιο ρόλο ανέλαβε μια καταπληκτική μπάντα από την Κόστα Ρίκα με το όνομα Corpse Garden και με την δεύτερη δουλειά τους “Entheogen” να συγκλονίζουν τα νερά του ακραίου ήχου και να θέτουν δυνατή υποψηφιότητα για μια από τις καλύτερες φετινές κυκλοφορίες του underground death metal αλλά και γιατί όχι, του death metal γενικά.

Το πενταμελές σχήμα καταφέρνει να εντυπωσιάσει για ακόμα μια φορά μετά το εξίσου πολύ καλό “Burnt by the Light” του 2012. Ύστερα από ισχυρές αλλαγές στο lineup (τρία από τα πέντε μέλη) και με την μουσική τους να γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή και ατμοσφαιρική ο τίτλος του δίσκου αποτέλεσε τον ιδανικότερο καθρέφτη αυτών των μεγάλων αλλαγών (“Entheogen” είναι μια αναφορά σε μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά σε θρησκευτικές και πνευματικές τεχνικές και στοχεύει στη απόλυτη υπέρβαση της ψυχής).

Μουσικά η μπάντα ακούγεται πιο ώριμη με συνθέσεις τεχνικού death που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό όπως το “The Quantum Rapture”, τα μαγευτικά “Portal to the Oneiric” και “Evoking a Dead Sun”, το “The First Incarnation” και το “Red Pulvis Solaris” με το καταπληκτικό riff προς το τέλος του κομματιού. Θες δε θες όμως εκεί που θα εστιάσεις είναι το μπάσο το οποίο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και πραγματικά μαγεύει. Εξάλλου και η ίδια η μπάντα φαίνεται να στηρίζεται εκεί. Δεν είναι τυχαίο πως βρέθηκαν το 2012 στο τελικό του wacken battle festival στην Γερμανία μεταξύ περίπου 90 συγκροτημάτων στην αντίστοιχη διοργάνωση στην κεντρική Αμερική.

Συνοψίζοντας το “Entheogen” ανεβάζει τους Corpse Garden σε ακόμη ψηλότερα επίπεδα και φυσικά απαιτεί τη μέγιστη δυνατή προσοχή από τους οπαδούς του death σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποιότητα, τεχνική και ακρότητα σε τέλεια αρμονία με αγάπη από την Κόστα Ρίκα. Τα λέγαμε.

500