LEAVE'S EYES: ''Njord''

Οι Leaves’ Eyes επιστρέφουν με το νέο, τρίτο τους δίσκο, ο οποίος ονομάζεται “Njord”. Ο δίσκος, αν και δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές με τις δυο προηγούμενες δουλειές της μπάντας, θα ενθουσιάσει τους οπαδούς τους, και όχι μόνο.Όλα τα στοιχεία που έκαναν τους Leaves’ Eyes γνωστούς και αγαπητούς είναι εδώ.

Η μαγευτική φωνή της Liv Kristine, η οποία σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και χρόνους, τα “άγρια” φωνητικά του Alex, τα συμφωνικά – ορχηστρικά στοιχεία κλπ. Τα 12 κομμάτια του δίσκου καλύπτουν μια αρκετά ευρεία γκάμα ακουσμάτων. Από το πιο rock “My Destiny” μέχρι ακουστικές μπαλάντες, όπως το “Irish Rain”, δείχνοντας ότι το συγκρότημα είναι διατεθειμένο να προβεί σε “πειραματισμούς”.Να επισημάνουμε ότι στο δίσκο συμμετέχει η “Lingua Mortis Orchestra” (γνωστή στο χώρο του metal κυρίως από τη συνεργασία της με τους “Rage”). Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας γίνεται εμφανές κυρίως στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου “Froyas Theme”, το οποίο αποτελεί και το πιο φιλόδοξο κομμάτι της μπάντας μέχρι σήμερα.

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις, από τις οποίες η πιο ενδιαφέρουσα, και αρκετά “τσιμπημένη”, είναι αυτή που περιλαμβάνει μια μινιατούρα ενός καραβιού, όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Βίκινγκς.

Δημήτρης Καρβούνης

464