145- Livestock

Καιρό έχουμε να πούμε μερικές αλήθειες…

Καιρό, διότι πονάνε αρκετά, για να λέγονται συχνά…

Στα των συναυλιών, το Rockwave δεν κατάφερε να κλείσει αυτούς που ήθελε εν τέλει, παρουσιάζοντας ένα πολύ όμορφο deja vu. Δε λέω, σαφέστατα καλύτερα ονόματα από τα περσινά τα έντεχνα, τα σορολόπ, αλλά να… είναι που μόλις πριν λίγα χρόνια την ίδια μέρα κιόλας, πάλι είχαμε Prodigy και Kyuss. Λείπουν οι Monster Magnet, οι Gogol Bordello και 2-3 μπάντες ακόμα για να ολοκληρωθεί το τότε line up.

Και ξέρω μικρέ μου μεταλλά πως θα με μισήσεις για αυτό που θα γράψω τώρα, αλλά δεν πειράζει… ξύδι. Το λοιπόν, οι Judas Priest ναι μεν έβγαλαν εξαιρετικό δίσκο πέρυσι, αλλά λίγος αυτοσεβασμός δε βλάπτει. Λύσσαξαν να διατυμπανίζουν πως δε θα περιοδεύσουν ξανά, τσουουουπ, τουρνέ ξανά. Ε, και κακά τα ψέματα, η απόδοσή τους δεν είναι η αναμενόμενη, κυρίως λόγω ηλικίας.

Ατελείωτο respect στους Rotting Christ, αλλά ρε γαμώτο… σα να γίνονται οι νέοι Nightstalker σιγά σιγά (και ο νοών νοείτω).

Καλή φάση ο Robbie Williams, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα είναι το μόνο πραγματικά μεγάλο όνομα εκείνης της ημέρας. Μισές δουλειές δηλαδή.

Σε ότι αφορά το Heavy by the Sea, τολμώ να πω πως είναι πολύ λογικό που μεταφέρεται σε μικρότερο χώρο. Εφόσον δε φτούρησε από πλευράς προσέλευσης, τι να κάνει; Θα φέρει λοιπόν Mastodon (οι οποίοι είναι χάλια live, να τα λέμε αυτά) και λογικά άλλα 2-3 μικρά σχήματα συν 1-2 ελληνικά (τα οποία θα έχουμε ήδη ξαναδεί άλλες δεκατρείς φορές μέσα στο 2015) και κάπως έτσι θα εγκαινιασθεί ο φτωχός συγγενής του Heavy by the Sea. Άλλωστε η Detox από το Ejekt βγάζει πλέον τα λεφτά της.

Παράλληλα, και μέχρι το καλοκαίρι, εκατοντάδες μικρά (ο θεός να τα κάνει) festival θα πραγματοποιηθούν σε μικρές σκηνές, τα οποία, ως συνήθως, θα προσελκύσουν ελάχιστο κόσμο, ο οποίος θα αποτελείται από τις ίδιες τις μπάντες, από κάποιους φίλους τους και μερικά ξαδέρφια τους. Η επιτυχία συνεχίζεται λοιπόν, διότι για κάποιο λόγο θεωρούμε στην Ελλάδα πως υπάρχει αρκετό κοινό για όλα αυτά τα live.

Και μετά παράπονο για τη χαμηλή προσέλευση, γκρίνια για τη μη-στήριξη της σκηνής κτλ. Πάρτε το χαμπάρι μωρέ, ο κόσμος βαρέθηκε τις συναυλίες fast- food! Μπουχτίσαμε από σχήματα που δίχως καν 4-5 δικά τους κομμάτια, “οργώνουν” τις μουσικές σκηνές! Δε χρειάζονται live των 20 ατόμων, αλλά συγκροτήματα που θα στρώσουν κώλο και θα βγάλουν συνθέσεις που θα απασχολήσουν τον ακροατή ουσιαστικά και όχι επειδή “πρέπει”, ή “είναι μόδα”, ή επειδή “τα παιδιά είναι φίλοι του κολλητού του μπατζανάκη μου”.

Επίσης, αυτό που σε κάθε συναυλία ξένου ονόματος, βλέπουμε τα ίδια 4-5 support σχήματα σε rotation, πρέπει να σταματήσει. Εντάξει, προφανώς παίζει κονέ, δεν είναι δα κρυφό, αλλά καταντάει αστείο και κουραστικό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα έλεγε κανείς πως ύστερα από τόσες εμφανίσεις θα εξελίσσονταν κιόλας… Αλλά, μπα! Το αγροτικό τους κάνουν, έως ότου πάρει τη θέση τους το επόμενο group με τις κατάλληλες γνωριμίες.

Να προτείνω κάτι; Αντί να εμφανιστείτε για 100η φορά ως support, μπείτε σε κανένα studio για καμιά πρόβα. Πιο ωφέλιμο θα είναι και για εσάς, αλλά και για εμάς…

Τέλος, και αντί επιλόγου, να πω πως προκειμένου να ολοκληρωθεί το billing του καλοκαιριού, αναμένω ανακοινώσεις για Scorpions, Clutch, James και Kasabian, όπως επίσης μια ακόμη τελευταία ελληνική περιοδεία του Di Anno.

241

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.