Kip Winger, Steve & Soti Acoustic Jam (01/10/2016) Modu club

Η πρωτομηνιά επεφύλασσε πολλές επιλογές για τους μουσικόφιλους της πρωτεύουσας και των περιχώρων.

Ian Anderson, God Is An Astronaut και Kip Winger ήταν οι επικρατέστερες στις δικές μας καρδιές. Όποιος είχε προνοήσει θα μπορούσε να περιορίσει σε δίλλημα το όλο θέμα, αφού οι ακουστικές εμφανίσεις του Kip ήταν 2 στον αριθμό και είχαν ξεκινήσει από την προηγουμένη.

Στο χρονικό διάστημα που είχα στην διάθεσή μου όσο βρισκόμουν στο Modu και σε αναμονή της έναρξης της βραδιάς ενημερώθηκα για την ιδιαίτερη επιτυχία της εμφάνισης της Παρασκευής κι έτσι η προσμονή μου έγινε μεγαλύτερη αν και δεν το κρύβω, τα ακουστικά live δεν είναι και η αγαπημένη μου επιλογή, για την ακρίβεια απέχει πολύ από αυτήν.

Μπροστά σε αναμενόμενα λιγότερο κοινό σε σύγκριση με της προηγουμένης (όχι δραματικά πράγματα), εμφανίστηκε το “σχήμα υποστήριξης” υπό την επωνυμία Steve & Soti Acoustic Jam. 5 εγχώριοι μουσικοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους για περίπου 1 ώρα, παρουσιάζοντας ημιακουστικές διασκευές εμπορικών κομματιών από μπάντες και μουσικούς όπως οι Bon Jovi, Mr Big, Dickinson, Def Leppard, Kiss κλπ. Έδειξαν έμπειροι στην σκηνή με τον τρόπο που επικοινωνούσαν με το κοινό αλλά κι από λεπτομέρειες όπως πχ, ο άμεσος τρόπος που αντέδρασαν στην “απώλεια” του μικροφώνου στο “Sweet Child O’Mine”. Εξαιρετικοί ως προς τον ρόλο του “διασκευαστή” που επωμίστηκαν, μας ζέσταναν κατάλληλα για τον εξαιρετικό Kip Winger που ακολούθησε.

Steve & Soti Acoustic Jam setlist
1.Wild World (Mr Big)
2.It’s My Life (Bon Jovi)
3.Tears Of The Dragon (Bruce Dickinson)
4.Give In To Me (Michael Jackson)
5.Hysteria (Def Leppard)
6.Sweet Child O’Mine (Guns & Roses)
7.Mama, I’m Coming Home (Ozzy Osbourne)
8.I’ll Be There For You (Bon Jovi)
9.Forever (Kiss)
10.Dream On (Aerosmith)
11.Saturnine (The Gathering)
12.Dead Or Alive (Bon Jovi)



Εμφανώς ευδιάθετος, παρέα με την 12χορδη κολλητή του, αλλά και έναν “συντοπίτη” μας τον Στέλιο Παύλου (Sorrowful Angels) που ενίοτε του κρατούσε το ρυθμό στα κρουστά, καθώς και τον φίλο και συνεργάτη του, Cenk Eroglu, που ανέβηκε για κάποια τζαμαρίσματα στην σκηνή κατά το ρου της βραδιάς. Σύμφωνα με όσους παρευρέθησαν και στις 2 βραδιές, τo hangover των τελευταίων ωρών έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην εμφάνιση της Παρασκευής και αυτό είναι κάτι που πραγματικά με συγκλόνισε στο άκουσμά του επειδή αυτό που είδα το σαββατόβραδο ήταν ένας ζωντανός θρύλος επί σκηνής, ένας άνθρωπος μόνος του στην ουσία, με μια ηλεκτρακουστική κιθάρα στα χέρια, να παραδίδει μαθήματα σκηνικής παρουσίας, πηγαίου χιούμορ, πληρότητα μουσικής κατάρτισης και ευρύτητα καλλιτεχνικής υπόστασης.

Αν κάποιος μου έλεγε πριν μπω στο Modu πως θα περνούσαν τα (περίπου) 110 λεπτά της εμφάνισης του κυρίου Winger σαν νερό και μάλιστα θα ήθελα κι άλλο, ε μάλλον δεν θα τον έπαιρνα και πολύ στα σοβαρά. Αλλά δεν είχα υπολογίσει πως μπροστά μου θα είχα έναν από τους κυρίους της παλιάς φρουράς, ο οποίος προς τιμήν του έδειξε να περνά το ίδιο καλά, άσχετα αν παίζει μπροστά σε γεμάτα στάδια, ή μπροστά σε δεκάδες φίλους του σε ένα μικρό, αλλά πανέμορφο μπαράκι στο (παρακμιακό) κέντρο της Αθήνας.

Ατάκες και άριστη επικοινωνία με το κοινό, χορταστικό και ευέλικτο setlist με κομμάτια που κάλυπταν σχεδόν όλη την γκάμα της καριέρας του από τους Winger, αλλά και τα τρομερά προσωπικά του άλμπουμ. Ο κόσμος συνεχώς ζητούσε τραγούδια, ή προσπαθούσε να μαντέψει το επόμενο. Σβήσιμο γενεθλίων κεριών μιας κοπέλας από το κοινό, τακτικό sing along, το κλασικό ανέβασμα μιας fan στην σκηνή για το ντουέτο στο “Miles Away” και γενικότερα αυτή η σταθερά κεφάτη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο Kip και που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας καθόλη την διάρκεια της βραδιάς.

Οι πιο ιδιαίτερες στιγμές της εμφάνισης θαρρώ πως ήταν η μαγική πραγματικά εκτέλεση του “Blue Suede Shoes”, την οποία μάλιστα κράτησε (έστω και από παράλειψη) για το τέλος του σετ, αλλά και τα “Spell I’m Under”, “Headed For A Heartbreak” και “Without The Night”, αν και όλο σχεδόν το σετ ήταν τρομερό. Ευχή όλων είναι να τηρήσει την υπόσχεσή του (θεού θέλοντος και διοργανωτή επιτρέποντος) και να τον ξαναδούμε σύντομα στα μέρη μας κι όταν αυτό συμβεί φροντίστε όσοι τον χάσατε αυτή την φορά, να προσθέσετε στην εμπειρία σας και μια εμφάνιση από αυτόν εδώ τον χαρισματικό και αειθαλή καλλιτέχνη.

Kip Winger setlist
1.Cross
2.Easy Come Easy Go
3.Can’t Get Enough
4.Who’s The One
5.Rainbow In The Rose
6.Free
7.Miles Away
8.Steam
9.Nothing
10.Headed For A Heartbreak
11.Spell I’m Under
12.Daniel
13.Naked Son
14.So Long China
15.Hungry
16.Without The Night
17.Under One Condition
18.How Far Will We Go
19.Down Incignito
20.Deal With The Devil
21.Madalaine
22.Seventeen
23.Blue Suede Shoes

photos/videos: Γιάννης Φράγκος

482