DAEVAR: “Delirious Rites”

ALBUM

Είδος: Stoner/Doom Metal
Εταιρεία: The Lasting Dose Records
Ημ. κυκλοφορίας: 27 Ιανουαρίου 2023

Ο μύθος του Εξκάλιμπερ είναι γνωστός στους περισσότερους πιστεύω. Το ξίφος που ήταν σφηνωμένο σε έναν βρετανικό βράχο και λεγόταν πως εκείνος που θα το ξεσφήνωνε θα γινόταν ο βασιλιάς, λέω. Αρθούρος, Μέρλιν και τα λοιπά. Εκεί πήγε το μυαλό μου βλέποντας το εξώφυλλο και ομολογώ πως έπεσα έξω παρασάγγας.

Οι Γερμανοί Daevar δεν παίζουν κάτι επικό, όχι όπως θα το εννοούσε κάποιος μεταλάς τουλάχιστον. Μαστουριάρικο doom, με νωχελικές μελωδίες που έχουν λίγες, όμως σημαντικές για την εξέλιξη των κομματιών, εξάρσεις και τα συγκροτήματα που σου έρχονται στο νου ακούγοντας είναι οι Windhand και Electric Wizard.

To “Delirious Rites” είναι η πρώτη προσπάθεια των Γερμανών και σίγουρα, θα ικανοποιήσει τα γούστα των άρρωστων σαμπαθάκηδων που θα ψάχνουν για ρίζλα ακούγοντας κομμάτια σαν το “Yellow Queen” που κλείνει μάλιστα με ιδανικό τρόπο το album.

H διάρκεια θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη, αφού τα 32 λεπτά δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν πως οι Daevar έχουν στα χέρια τους ένα μεγάλο κρυμμένο χαρτί. Η μονολιθικότητα του έργου και η κιθαριστική βαρύτητα είναι ξεκάθαρα κοινότυπη, όχι βέβαια αμελητέα, και η πρωτοτυπία εννοείται πως είναι απούσα, μαζί και με εκείνον τον παράγοντα Χ που θα σε κάνει να σκαλίσεις βαθύτερα τα αυλάκια του βινυλίου από τις αλλεπάλληλες ακροάσεις.

Ευτυχώς, υπάρχει μια κάποια ικανότητα που αν δουλευτεί μπορεί να επανέλθει με σπουδαιότητα στο μέλλον, όμως ως τότε φοβάμαι πως όλοι θα έχουμε λησμονήσει το παρόν.

Official Site: https://www.daevar.de/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086270800311
Instagram: https://www.instagram.com/daevargram/

353

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.