THE EMBODIED: “The Embodied”

Γιατί βρε σατανάδες μου το κάνετε αυτό; Πώς να κρίνω ένα σχήμα το όποιο ναι μεν έχει κυκλοφορήσει ένα πραγματικά πάρα πολύ καλό ντεμπούτο, αλλά αποτελεί ρέπλικα των In Flames, περιόδου “Soundtrack to Your Escape”; Εντάξει, θα μου πείτε πως οι περισσότεροι σουηδοί που παίζουν μελωδικό death, από ένα σημείο και μετά κάπως έτσι ακούγονται.

Εδώ όμως έχουμε καθαρά ένα φόρο τιμής στους συμπατριώτες τους και ειλικρινά στεναχωριέμαι που δε μπορώ να κρίνω όπως πρέπει το album. Διότι, αγαπητοί φίλοι του σουηδικού ήχου, το δισκάκι των The Embodied είναι όντως καλό και σίγουρα δεν αποσκοπεί στην αντιγραφή (και εδώ που τα λέμε δεν το κάνει απαραίτητα). Έλα όμως που οι ομοιότητες στον ήχο είναι τόσο σαφείς που είναι αδύνατο να παρακαμφθούν… Και να είστε σίγουροι πως εάν τους έβαζα βαθμό θα ήταν χαμηλός μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν κάτι αποκλειστικά δικό τους στον ήχο. Βάζοντας στην άκρη όμως την έλλειψη μουσικής προσωπικότητας, μπορώ να πω πως έχουμε να κάνουμε με μια αξιοζήλευτη δουλειά, δουλεμένη παραγωγή και αρκετό συναίσθημα. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα τραγούδια που θα σου μείνουν ύστερα από την πρώτη ακρόαση. Όσο όμως γλυκιά είναι η γεύση των περισσότερων συνθέσεων, τόσο πικρή είναι η ηχητική προσέγγιση. Οπωσδήποτε τσεκάρετέ τους, διότι τα παιδία, άπαξ και αποτινάξουν από πάνω τους τις τόσο εμφανείς επιρροές τους, τότε θα απασχολήσουν αρκετά τη σουηδική metal κοινότητα.


427

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.