Lord 13, 1000mods, Mahakala (30/11/12) Gagarin 205

Μετά από τους Nightstalker και τους Planet of Zeus ήταν η σειρά των Lord 13 να προσπαθήσουν να βάλουν το αθηναϊκό κοινό στην πρίζα.

Οι μέρες αυτές όμως, ήταν δύσκολες. Η βροχή φάνηκε να αποθάρρυνε πολύ κόσμο από το να πάει σε αυτή την ωραία συναυλία, όπου τρία πολύ καλά συγκροτήματα της ελληνικής heavy rock σκηνής έπαιρναν μέρος. Φτάσαμε λοιπόν, στο venue και ομολογουμένως, δεν είδαμε και πολύ κόσμο να περιμένει απέξω. Μπήκαμε μέσα χαιρετηθήκαμε με γνωστούς και φίλους και τσούκου τσούκου αρχίσαμε να ζεσταινόμαστε με μπιρίτσες!



Αν και οι πόρτες είχαν ανοίξει από τις 21.00, λόγω προσέλευσης του κόσμου, που ήταν αραιή οι Mahakala βγήκαν στη σκηνή να παρουσιάσουν το σατανικό τους rock στις 22.15.

Ο ήχος καλός και η σκηνική παρουσία ιδιαίτερη, με το Δημήτρη να μας δείχνει το πόσο πολύ αγαπά αυτό που κάνει. Αεικίνητος και ας μην έχει το ασύρματο που ονειρεύεται, έχω από πίσω έναν τυμπανιστή που τόσο σίγουρος φαινόταν και άνετος που έκανα τα πάντα να ακούγονται ακόμα καλύτερα. Οι κιθάρες βαριές και heavy/doom και να τις συνηθίσετε γιατί αυτός είναι πλέον, ο ήχος των Mahakala.

Μεγάλη στιγμή, κατά τη γνώμη μου, το “Pact with The Devil”, που έκανε τους πάντες να κουνηθούν και κάνει εμένα να περιμένω πως και πως τη νέα τους δουλειά. Horns Up, Brothers!



Mahakala setlist
Evil Man
The King is Dead
Lust for your blood
Pact with the devil
Devil’s song
Modern saints
Salvation
By my hand



Μετά από 45 περίπου λεπτά satanic rock, ο κουρνιαχτός της Κορινθιακής ερήμου άρχισε να καλύπτει το Gagarin. Περίπου στις 23.20, οι Χιλιομόδιοι ανέβηκαν στο πάλκο και ξεκίνησαν αμμοθύελλα με έντονες μυρωδιές Kyuss. Οι κιθάρες του Γιάννη και του Γιώργου σαν καυτή σκόνη έμπαιναν στα μάτια μας, με το άξιο τέκνο του John Garcia, Dani και τον περίεργο τρόπο που κρατάει το μπάσο του, να τα σπάει αν και κάπου κάπου χανόταν η φωνή του μέσα στα ριφ.



Ο Λάμπρος σωστός ηγέτης στα τύμπανα, να τα κοπανάει με μανία και η στιγμή, που ελευθερώθηκε η αφάνα ήταν τότε, που άνθρωπος και μουσικό όργανο γίνανε ένα. 

Τα τραγούδια ένα και ένα και ο κόσμος εκστασιασμένος, ενώ αυτά τα παλικάρια μας δείχνουν το πόσο προβαρισμένοι και δεμένοι είναι ξεκινώντας με το “Road to Burn” και παίζοντας όλα τα καλούδια, με αποκορύφωμα το back to back των “Vidage” και “El Rollito”, που έκαψε τα μυαλά.

Χίλια μπράβο και είπαμε, Λάμπρο το Σάββατο στην εστία του Πανεπιστημίου στην Πάτρα, παρέα με τους Korsikov και τους Sadhus!



1000mods setlist
Road to Burn
Set You Free
Navy in Alice
Track Me
7 Flies
Vidage
El Rollito
Super Van Vacation



Μετά το roadtrip στους σκονισμένους δρόμους των 1000mods έρχεται η σειρά των Lord 13 να μας κάνουν μουσική παρέα. Αλλά δυστυχώς, για τα θλιμμένα μου μάτια είδα κόσμο να ξεκινάει να φεύγει με το ξεκίνημα και να αραιώνει όσο περνούσε η ώρα, γεγονός που χάλασε και τα δεδομένα του ήχου, σίγουρα χάλασε και την ψυχολογία του συγκροτήματος. Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ, για να μην μιλήσω για έλλειψη σεβασμού στον καλλιτέχνη, είναι η αργοπορία και το άγχος να προλάβεις το μετρό. Βέβαια, θα μπορούσαν όλοι να φύγουν μια ώρα αργότερα, αφού οι Lord 13 τσίγκλησαν την πρώτη χορδή στις 00.30 περίπου. Θα μου πει κάποιος “δικαίωμα μου”! Πάσο, απλά λέω ότι έτσι δεν δείχνεις στήριξη σε καμιά στιγμή και είναι προτιμότερο να μην πας καθόλου. Anyway…



Οι Lord 13 έκαναν καλά τη δουλειά τους, αλλά το μόνο θέμα ήταν ότι η μοναδική κίνηση που υπήρχε στο σανίδι ήταν από την πλευρά του μπασίστα, Dee. Η ζεστή φωνή του Jim αγκάλιαζε πολύ όμορφα τις μελωδίες του Γιάννη και έκανε πολύ όμορφη την ατμόσφαιρα, που θα ήταν καλύτερη, αν εμείς οι από κάτω είχαμε περισσότερη υπομονή. Ο Dee κουνιόταν συνεχώς πάνω κάτω και προσπαθούσε να κρατήσει όσο μπορούσε το show και τραγούδια, όπως τα “Fire”, “Keep On Riding” και “Get you high”, θα πρέπει να συνεχίσουν να ακούγονται live.

Ακούστηκε και το “Wicked Thing”, που στο album έχει και τη συμμετοχή του Ben Ward, των Orange Goblin. Επίσης, ψαχτείτε γιατί είναι καλός δίσκος, κυκλοφορεί και σε βινύλιο και προσφέρετε και για δωρεάν κατέβασμα στο επίσημο site τους.

LORD 13, ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ! EMBRACE THE FUTURE, AS DEE WOULD SAY!



Lord 13 setlist
Bitter Story
Fire
Alright
Off the edge
Love & Hate
Hell Ride
Keep on riding
Free
The Warning
Zodiac
Ball of pain
Make it with you
Bleed the sun
Wicked thing
Promised land
Get you high
Not Over

Photos: Ειρήνη Σταματογιαννοπούλου

500

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.