GRANDE ROYALE: “Welcome to Grime Town”

ALBUM

Είδος: Action Rock
Εταιρία: The Sign Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου 2023

Η λατρεία μου για το Σκανδιναβικό rock n roll είναι γνωστή σε όσους με γνωρίζουν ή με παρακολουθούν. Οι Grande Royale με κέρδισαν σιγά σιγά από όταν “έπρεπε” να γράψω τη γνώμη μου για το “Take it Easy” το 2019 (review), το οποίο δεν με ενθουσίασε σε μεγάλο βαθμό, αλλά περιείχε στοιχεία που έδειχναν πως αυτή η μπάντα θα μου χαρίσει πολλές στιγμές στο μέλλον.

Αποδείχτηκε λοιπόν, πως είχα δίκιο να τους δώσω αυτήν την ευκαιρία και το πέμπτο τους “Carry On” (review), με σήκωσε από τη θέση μου και με ανάγκασε σε ανηλεές air guitaring, όντας μάλιστα ένα από τα highlights για μένα το 2021.

Σταθεροί στο διετές τους ραντεβού, οι Σουηδοί Grande Royale συνεχίζουν από όπου σταμάτησαν και μας προσφέρουν ιδρωμένο και “καβλωτικό” rock ‘n’ roll για όλους εμάς που αγαπούμε τους Hellacopters, τους Märvel και όλους τους συνεπακόλουθους της χερσονήσου της Βορείου Ευρώπης.

Η μίξη μάλιστα, έχει γίνει από τον Robert Pehrsson, κιθαρίστα εκτός των άλλων, και των Imperial State Electric, ο οποίος είναι τεράστιος γνώστης του ήχου και έχει δώσει μεγάλο μέγεθος στο album, που σε συνεπαίρνει σε όλη του τη διάρκεια. Αστείρευτη ενέργεια από το σχήμα από το Jonköping, με το δέσιμο μεταξύ τον μουσικών να έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα (αν και είναι η πρώτη τους ηχογράφηση με τον Calle Rydberg ως νέο μέλος) και πως όχι, αφού τώρα μιλάμε για την έκτη κατά σειρά, ολοκληρωμένη τους προσπάθεια.

Ένας δίσκος γεμάτος με όμορφες μελωδίες να οδηγούν τις εξαιρετικές τους συνθέσεις και να με κάνουν πλέον, ορκισμένο τους οπαδό. 12 τραγούδια που σε κάνουν να χορέψεις, χειροκροτώντας ρυθμικά, ξεσηκώνοντας τα πνεύματα της πόλης-φάντασμα που δεσπόζει στο εξώφυλλο. 36 λεπτά Kiss-ογενούς rock που θέλει να πάρει τον ήχο από το γκαράζ ως τα στάδια που θα ικανοποιήσουν στο μέγιστο τους φίλους του σκανδιναβικού ήχου.

Τέρμα τα λόγια, μακάρι να μπορούσαμε να τους δούμε και αυτούς στα μέρη μας, αλλά ας είμαστε πραγματιστές. Θα είμαστε λίγοι μάλλον. Όχι επειδή δεν μας αξίζουν, αλλά επειδή το στιλ τους δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στους δρόμους της χώρας μας.
Για πάμε λίγο…

Official Site: https://www.granderoyaleofficial.com/
Facebook: https://www.facebook.com/GR.sweden/
Instagram: https://www.instagram.com/granderoyaleofficial/
Bandcamp: https://granderoyaleoff.bandcamp.com/

573

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.