GRANDE ROYALE: “Carry On”

ALBUM

Είδος: Action Rock
Εταιρία: The Sign Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Οι Σουηδοί Grande Royale αγνόησαν τις επικλήσεις των οικοδεσποτών και μπήκαν με τις λασπωμένες τους μπότες στο σαλόνι που τους φιλοξενούσε στο “Take it Easy”, κούρδισαν στα γρήγορα τα όργανα τους και έβαλαν τους ενισχυτές στο μαξ.

Έχοντας απόλυτο έλεγχο της παραγωγής του πέμπτου τους album και με τον Robert Pehrsson στη μίξη (από μόνο του αυτό το όνομα δίνει αέρα), πετάνε την κυρίλα του προηγούμενο album στην ανακύκλωση και ετοιμάζονται να σας ανεβάσουν στα κάγκελα. Κομμάτια που θα κάνουν τους οπαδούς των Hellacopters και Backyard Babies να ανάψουν καπνογόνο και να πανηγυρίσουν σαν να πήρε ο Ατρόμητος το πρωτάθλημα, τα οποία σαν σύνολο δικαιώνουν το όνομα της μπάντας. Grande, όπως λέμε “Grande Rock” (δισκάρα των Helacopters) και Royale, όπως φωνάζουν όσοι ξέρουν, τον Nicke Andersson.

Η μπάντα από το ηρωϊκό Jönköping ήταν εξαρχής ένα τίμιο τέκνο της αισθητικής του Nicke και της παρέας του, αλλά χωρίς να ξεχωρίζει ξεκάθαρα ανάμεσα στους αρκετούς κλώνους των Hellacopters. Στο “Take It Easy” στράφηκαν σε πιο classic rock επιρροές, για να επιστρέψουν όμως, στο πρότερο έρωτα του glam-αρισμένου rock ‘n’ roll, με έναν δίσκο που θα θελήσεις να ακούσεις σε ένταση που συντονίζεται με τα διπλά σου τζάμια.

Επιπλέον, η παράσταση του Gustav Wremer στα φωνητικά είναι εξαιρετική και ανεβάζει επίπεδο το όλο εγχείρημα των Grande Royale, που συνθέτουν ένα ευωδιαστό ανοιξιάτικο μπουκέτο ενεργειακού rock. Σηκωθείτε από τις καρέκλες και χορέψτε μανιασμένοι! Κλείστε τα μάτια και θα νιώσετε την μπίρα να χύνεται στο χέρι σας την ώρα που μανιασμένοι κουνιέστε στους groovy ρυθμούς των Grande Royale.

Τι άλλο να γράψω, ρε μαλάκες; Action rock που τιμάει τις ρίζες του rock ‘n’ roll και την κληρονομιά των Kiss και του ευρύτερου glam rock.

Facebook: https://www.facebook.com/GR.sweden/
Instagram: https://www.instagram.com/granderoyaleofficial/
Bandcamp: https://granderoyaleoff.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5WNH9HXRisJh4m6Qyo5iEU

418

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.