HAIL THE VOID: “Memento Mori”

ALBUM

Είδος: Stoner Doom Metal
Εταιρία: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2023

Οι Hail the Void είναι μια Stoner Doom Metal από τον Καναδά οι οποίοι με το πρώτο ολοκληρωμένο τους album το 2020, που ήταν και ομώνυμο, τάραξαν τα νερά της doom κοινότητας και έστρεψαν τα βλέμματα πάνω τους, oπότε η ανυπομονησία για το επόμενο βήμα τους ήταν αρκετά μεγάλη. Στις 17 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησαν το “Memento Mori”και το album επιβεβαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που είχε η κοινότητα. Οι Hail the Void με αυτό το album μας διαβεβαίωσαν ότι είναι μια μπάντα που θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον κι εγώ επιτέλους βρήκα ένα «Διαμάντι Στη Λάσπη».

Η ακρόαση ενός δίσκου που μας έρχεται για review είναι ιεροτελεστία. Έρχεται το promo, κατεβάζω τα κομμάτια σε mp3, τα περνάω στο κινητό και τις επόμενες μέρες το μοναδικό που παίζει τις ατελείωτες ώρες στην κίνηση αλλά και τους βραδινούς περιπάτους είναι το album που μας έχει έρθει για review. Είναι τρομερό το συναίσθημα να ακούς έναν δίσκο που σε κάνει να γουρλώνεις τα μάτια από τις πρώτες στιγμές. Αυτό ακριβώς συνέβη με το “Memento Mori”.

Τον τελευταίο καιρό τα doom albums που είχαν πέσει στα χέρια μου, δεν με είχαν ενθουσιάσει και η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να ακούω το “Memento Mori” λίγο προκατειλημμένος. Μου είχε διαφύγει η κυκλοφορία του video για το κομμάτι “Talking To The Dead” οπότε δεν είχα καμία εικόνα για το πού κινείται αυτή τη φορά ο ήχος τους και ποιο ήταν το επόμενο βήμα του συγκροτήματος.

Ο δίσκος ξεκινάει με θορύβους και ομιλίες στο background, προσπαθώντας να δημιουργήσει την μυστικιστική ατμόσφαιρα που χρειάζεται, στην συνέχεια ακούγεται μια αντρική φωνή να απαγγέλει χαμηλόφωνα:
Something this way wicked creeps
Piercings eyes in my mind seeps
An absence of normalcy
The void is ever beckoning

Αυτοί οι στίχοι είναι η αρχή του psychedelic stoner doom του “Memento Mori”και η αρχή κατάρρευσης οποιασδήποτε προκατάληψης είχα. Ο δίσκος είναι μια ωδή στην σκοτεινή ψυχεδέλεια του stoner doom και βγάζει γούστα…πολλά γούστα. Οι μελαγχολικές μελωδίες ακολουθούν τα παθιασμένα καθαρά φωνητικά, οι ψυχεδελικές ατμόσφαιρες ντύνουν εξαίσια τα ογκώδη riff.

Υπάρχει ένα βαθύ σκοτάδι στο “Memento Mori” το οποίο δεν το καταλαβαίνει ο ακροατής αμέσως, όπως ακριβώς και το εξώφυλλο του δίσκου. Πίσω από τα λουλούδια κρύβεται μια φιγούρα κάτω από μια κάπα. Οι Hail the Void δεν δίνουν αμέσως τα πάντα, αλλά κρύβουν κάτω από επίπεδα αυτό που έχουν να προσφέρουν.

Σε αντίθεση με άλλα σχήματα του χώρου, οι Hail the Void δεν προσπαθούν να στριμωχτούν σε ένα είδος, είναι ξεκάθαρο ότι θα ασφυκτιούσαν. Στη δεύτερη κυκλοφορία τους αφέθηκαν στα σκοτεινά ταξίδια τους και δημιούργησαν έναν δίσκο που δεν απευθύνεται μόνο στους φανατικούς του stoner doom. To “Memento Mori” είναι ένα “Διαμάντι στη Λάσπη”.

Facebook: https://www.facebook.com/hailthevoidmusic
Bandcamp: https://hailthevoid666.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/38X56uz4Ur7QIqDJN2IACZ

593

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 163 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.