Enemy of Reality, the Silent Wedding, Devotion (14/02/2015) Six D.O.G.S

Ένα live show αφιερωμένο στον πρώτο δίσκο των Enemy of Reality ήταν το απαραίτητο γεγονός των οπαδών της διάσημης από προηγούμενες δουλειές της frontwoman τους (Iliana, ex-Meden Agan), το οποίο πραγματοποιήθηκε με τον όμορφο συνδυασμό της μουσικής των Devotion και των Silent Wedding.

Το Six D.O.G.S γέμισε την όμορφη νύχτα του Σαββάτου για να υποδεχτεί μουσικούς και κοινό σε ένα show που κατά γενική ομολογία ικανοποίησε στο μέγιστο.

Πρώτοι έπαιξαν οι Devotion, αν και ελάχιστα (περί τα 30 λεπτά), μια hardcore μπάντα αποτελούμενη από γυναίκες. Η τετράδα εμφανίστηκε δυνατή και με αρκετό θάρρος πάνω στην σκηνή, όμως παρουσίασε εμφανή τα σημάδια της βελτίωσης που είναι απαραίτητη. Οι συνθέσεις ήταν έντονες, ίσως όμως στερούνταν χαρακτήρα περιστασιακά και δεν παρουσίαζαν αρκετή πρωτοτυπία. Οι Devotion όμως κέρδισαν παρόλα αυτά με τη σκηνική τους παρουσία.

Οι Silent Wedding είναι γνωστό πως φέρουν αρκετή εμπειρία στην σκηνή, ειδικά σε σχέση με τους προκατόχους τους. Οι συνθέσεις του δίχρονου πια “Livin Experiments” δείχνουν ωριμότερες από ποτέ, κάτι που από μόνο του σημαίνει την καλύτερη πρόοδο που θα μπορούσε να έχει μια μπάντα σαν και αυτή. Έδειξαν πολύ “φρέσκοι” και δυναμικοί και η μελωδικότητα της κατά τα άλλα σκληρής μουσικής τους σίγουρα άγγιξε την πλειοψηφία των παρευρισκομένων στον χώρο, όπου φυσικά επικρατούσε ένα ευχάριστα ζεστό κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια του event.

Με προσπάθεια της διατήρησης του προγράμματος, οι Enemy of Reality εμφανίστηκαν λίγο αργότερα και ανέβασαν κατά πολύ τον πήχη της βραδιάς. Η frontwoman τους αποδείχτηκε για άλλη μια φορά το επιβλητικό πρόσωπο του group, κάτι που ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες και στις… απαιτήσεις ίσως των οπαδών του συγκροτήματος. Ο λόγος φυσικά για την φωνή της, η οποία παραμένει να αιωρείται σε εντυπωσιακά και υποδειγματικά επίπεδα, κάνοντας εύκολα τα κομμάτια του “Rejected Gods” να εκρήγνυνται.

Αν και ουσιαστικά νεαρό εγχώριο συγκρότημα, κατάφερε να κάνει τον μικρό και φιλικό χώρο του Six D.O.G.S να φαίνεται λίγος, πράγμα που έκανε εντονότερη την εμπειρία όσων είχαν επιλέξει το εν λόγω event για την Σαββατιάτικη έξοδο τους.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

444