CELLAR STONE: “Rise & Fall”

ALBUM

Είδος: Hard Rock /Heavy Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Ιουλίου 2022

Νέο album για τους Αθηναίους rockers Cellar Stone, μια μπάντα που κινείται στο χώρο του heavy / hard rock και κρίνοντας μετά τις ακροάσεις του νέου τους album “Rise & Fall”, μια ομάδα μουσικών που τα πάει περίφημα σ’ αυτό το αντικείμενο.

Οι Cellar Stone καταρχάς παρουσιάζονται άκρως δυναμικοί, πολύ καταρτισμένοι εκτελεστικά και φανερά μελετημένοι πάνω στο αμερικάνικης κοπής hard ‘n’ heavy. Oi επιρροές τους εκτείνονται σε ένα μεγάλο φάσμα συγκροτημάτων που όρισαν το είδος κατά τις ’80s και ’90s δεκαετίες αλλά δεν στέκονται εκεί καθώς ενσωματώνουν στοιχεία και από σύγχρονες μπάντες του είδους όπως οι Stone Sour σε σημεία, οι Black Stone Cherry (από τους οποίους συμμετέχει ο Chris Robertson στο “War We Can Win”, πολύ καλό) αλλά και οι Alter Bridge.

Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά με βαριές riffοσειρές και όμορφα ομιλούντα solos από τον Γιώργο Μαρούλη ενώ αδιαμφισβήτητο credit είναι τα εξαιρετικά ρεφρέν στη συντριπτική πλειοψηφία των κομματιών, εκεί που πρωταγωνιστεί ο Άρης Πυρρής του οποίου η φωνή μου άρεσε πολύ, θυμίζοντάς μου (σαν αίσθηση, καμία προσπάθεια επιτήδευσης) τον Zak Stevens (Circle II Circle, ex-Savatage). Πανίσχυρο και εκφραστικά ευρείας γκάμας λαρύγγι, αποδίδει με άνεση τα φωνητικά μέρη και είναι συνυπεύθυνος για τις συναισθηματικές στάθμες των κομματιών. Ρυθμικώς θα έλεγα ότι το “Rise & Fall” ανήκει στα mid tempo ακούσματα αλλά υπάρχει περίσσεια όγκου και βαρύτητας, με πολλά απολύτως headbanging σημεία.

Γενικώς όλα τα κομμάτια είναι εξίσου ενδιαφέροντα μέσα στην αυτοτέλεια τους. Καλλιτεχνικές κορυφές τα “Borrowed Time”, “To The Core” όπως και το “Going Under” (που μου έφερε στο νου Mastodon – στα ορθόδοξά τους φυσικά), το βαρύτατο “Time To Fall” που θα μπορούσε να μπει σε album συνεργασίας των Dickinson / Halford, το υπέροχο μπαλαντοειδές “Save Me” και τα γκρουβάτα “Rise & Fall” και “Storm Is Coming”.

Άψογη κυκλοφορία λοιπόν από τους Cellar Stones που με το “Rise & Fall” δείχνουν έτοιμοι να εισέλθουν στην elite του είδους παγκοσμίως. Ο δίσκος τους εξυπηρετεί όλες τις πιθανές απαιτήσεις εν τη σύγχρονη εποχή: επαγγελματισμός, αψεγάδιαστες εκτελέσεις, συνθετική υπερεπάρκεια και ηχητικά στα όρια της τελειότητας. Ο γράφοντας είναι απόλυτα ικανοποιημένος αν και δεν νομίζει ότι θα αφήσει ασυγκίνητο κάποιο “θαμώνα” του ανάλογου κυκλώματος. Άριστα από τους Αθηναίους και ένα μπράβο για άλλη μια φορά στη ROAR και το αισθητήριό της να συμπεριλαμβάνει στο roster της φιλόδοξες και ταλαντούχες μπάντες σαν τους Cellar Stone.

Official Site: https://cellarstoneband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/cellarstoneband

810

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1160 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.