SEVERE TORTURE: “Fisting the Sockets” EP

EP

Είδος: Brutal Death Metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Ιουνίου 2022

Με τέτοιο όνομα λογικό είναι να περιμένει κανείς να υποστεί σκληρά βασανιστήρια. Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Αν και βρίσκονται στο κουρμπέτι από το 1997, οι Ολλανδοί Severe Torture έχουν κυκλοφορήσει μόλις 5 full length albums, με το τελευταίο να έρχεται το 2010. 12 χρόνια λοιπόν, μετά το “Slaughtered” επιστρέφουν δυναμικά με το “Fisting the Sockets” EP.

Τα πρώιμα Chris Barnes-ικα τους φωνητικά έχουν πλέον “εξομαλυνθεί” (αλλιώς παραδίδω σκυτάλη) και τώρα μοιάζουν πολύ με εκείνα του Frank Mullen των Suffocation. Πολύ όμορφες μελωδίες αγκαλιάζουν τα καταιγιστικά τύμπανα και τις ξυραφένιες κιθάρες και έτσι, η καφρίλα γίνεται πιο ανεκτή και για εκείνους που δεν έχουν ιδρώσει τη death metal φανέλα, αλλά αρέσκονται στο να τσιμπάνε όμορφα τεμάχια του χώρου. Οι επιρροές από τους προαναφερθέντες Αμερικανούς είναι εμφανέστατες και οι ST δεν προσπαθούν καθόλου να τις κρύψουν, αντιθέτως φαίνεται να ποντάρουν σε αυτές.

To EP φαίνεται απλά να είναι ο προπομπός του επόμενου ολοκληρωμένου τους album και αποτελείται από τρία κομμάτια γρήγορου death metal, με mid tempo breakdowns συνοδευόμενα από παραδοσιακά μεταλλικά σόλο, σερβιρισμένα σε μια αρκετά καλή παραγωγή που αφήνει τα επί μέρους στοιχεία να λάμπουν.

Το εξώφυλλο βρίθει underground-ισμού και ταιριάζει απόλυτα στο περιεχόμενο, και το ΕΡ έχει μάλλον ως στόχο τους brutal ultras, αφού δεν πρόκειται να θεωρηθεί αναγκαία προσθήκη σε κάποιου τη δισκοθήκη. Προσωπικά, θα περιμένω το 2023 να ακούσω κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια.

Official Site: http://www.severetorture.com/
Facebook: https://www.facebook.com/severetorture

1052

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.