LES DISCRETS: “Viree Nocturne” EP

Έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία του “Ariettes Oubliees” κι οι Γάλλοι Les Discrets, με αφορμή το φετινό Prophecy Fest, κυκλοφορούν το EP “Viree Nocturne” σαν πρόγευση για το επερχόμενο album, το οποίο θα φέρει τον τίτλο “Predateurs” κι ανάμενεται μέσα στο 2017.

Από το εναρκτήριο, ομώνυμο, track φαίνεται και η καινούρια μουσική κατεύθυνση στην οποία κινείται το σχήμα αφήνοντας πίσω το παρελθόν, ακολουθώντας πιο trip hop μονοπάτια, αντλώντας επιρρόες από συγκρότηματα όπως Portishead και Massive Attack , διατηρώντας όμως την μελαγχολική- νοσταλγική τους ατμόσφαιρα.Στο ίδιο μοτίβο ακολουθεί το “Capricorni. Virginis. Corvi”, το οποίο περιλαμβάνεται αποκλειστικά στο EP, ενώ το διαδέχεται η demo ηχογράφηση ενός ακόμα καινούριου track του “Le Reproche”. Το ΕP  κλείvει όπως ακριβώς ξεκίνησε, με ένα remix στο “Viree Nocturne” από το hip hop σχήμα Dalek.

Τέλος στο EP ο Fursy Teyssier συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Βρετανό graphic designer Chris Friel.

Aν και το “Viree Nocturne” αποτελεί ένα μικρό δείγμα από την νέα μουσική πλεύση των Γάλλων, φαίνεται να κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις, ελπίζοντας προσωπικά πως στο τέλος δε θα μπερδέψουν τα μπούτια τους σε αυτό το καινούριο τους εγχείρημα.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

715