10CODE: “Ride”

ALBUM

Είδος: Grunge
Δισκογραφική: Self-financed
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Νοεμβρίου 2020

Δεν κατάλαβα πότε πέρασαν τέσσερα χρόνια!
Το πιασάρικο ύφος των 10code στο “Swiftlets” με είχε κάνει χαρούμενο και έκτοτε, τους απόλαυσα αρκετές φορές ζωντανά.

Γνήσιοι νοσταλγοί των 90s και της παρακείμενης σε αυτά grunge σκηνής, αλλά όχι μόνο, βγαίνουν λίγο εκτός της τετράδας επιρροής Nirvana-Pearl Jam-Alice In Chains-Soundgarden και προσκολλούνται περισσότερο στο ύφος των Stone Temple Pilots και Afghan Whigs, με αρκετή τσαντίλα Therapy? στα τραγούδια τους. Βέβαια, όπως παντού, οι Ailce In Chains κέρδισαν έδαφος στην περίπτωση του “Ride”, ειδικά στις φωνητικές γραμμές του Πέτρου Ποταμιανού, σε σχέση πάντα με τον προηγούμενο “Swiftlets”.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν αποδυναμώνει σε καμιά περίπτωση, το “Ride”, που είναι ένα album παγκοσμίου βεληνεκούς και θα κέρδιζε αυτιά όπου και αν παρουσιαζόταν. Μπορεί να μην βρίθει πρωτοτυπίας, αφού μιλάμε για ένα προϊόν αναγέννησης, συγκεκριμένης μουσικής περιόδου, αλλά είναι τόσο επαγγελματικά δομημένο, τόσο θεϊκά εμπνευσμένο και περιέχει τόσες όμορφες ιδέες που δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Τα 36 λεπτά του είναι αρκετά για να καταλάβεις πόσο δουλεύει το σχήμα τα κομμάτια του και η παραγωγή του Γιάννη Βούλγαρη, από άκρη σε άκρη είναι εξαιρετική, προβιβάζοντας το “Ride” σε άλλο επίπεδο. Αν δεν σου έλεγε κανείς πως μιλάμε για εγχώριο group, θα έψαχνες τα χνάρια τους ανάμεσα στους ουρανοξύστες του υγρού Seattle, ώσπου θα ανακάλυπτες με κόπο πως οι άνθρωποι αυτοί εδρεύουν στην Αθήνα.

Το catchiness των κομματιών που αποτελούν το “Ride”, σε κάνουν να νιώθεις ιδιαιτέρως οικεία, παρασέρνοντας σε στο να μουρμουρίζεις τις μελωδίες των “Be Nothing”, “All on Me”, “Inside your Head” και “Sloe” (ίσως το καλύτερο του δίσκου).
Καριόλη κορονα(ο)ϊέ, ξαφανίσου να δούμε κανένα live…3-4 μπιράκια θα τα πίναμε στο release show!
Αύριο το πρωί, θα στείλω 10 στο 13033…

Official Site: http://www.10-code.com/
Facebook: https://www.facebook.com/10Code
Instagram: https://www.instagram.com/10_code/
Bandcamp: https://10code.bandcamp.com/
Youtube: http://www.youtube.com/10Code
Soundcloud: http://www.soundcloud.com/10-code
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4um89uMMD6o048jmdsSsS1

1316

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.