IN LEGEND: “Ballads and Bullets”

Ο Bastian Emig, είναι drummer στους Van Canto, το πρώτο A Cappella συγκρότημα! Και μιας και ήταν μια φορά “μέσα” στη πρωτοποριακή αυτή κίνηση, έφτιαξε ίσως το πρώτο (μιας και δε γνωρίζω κάποιο άλλο) “piano metal” συγκρότημα!

Μετά το E.P Pandemonium και τη θετική του επίδραση στο κόσμο, ήρθε η ώρα για τη γέννηση του πρώτου δίσκου τους, επονομαζόμενη BalladsandBullets! Ο Bastian, έχοντας αναλάβει αυτή τη φορά το ρόλο των φωνητικών αλλά και του πιάνου, μας δίνει 14 τραγούδια με κύριο όργανο το ίδιο το πιάνο, πλαισιωμένος από τους DanielWicke στο μπάσο και το Dennis Otto στα drums αυτή τη φορά.

Το ότι δεν υπάρχουν κιθάρες, είναι κάτι που σε ένα συνηθισμένο metal ακροατή, ακούγεται παράξενο και είναι σαν να λες αντίστοιχα σε ένα λάτρη και οδηγό αγώνων αυτοκινήτου, ότι θα τρέχει και θα οδηγεί όσο θέλει, χωρίς ν’ ακούει τον ήχο της μηχανής! Κοινώς ακούγεται απαράδεκτο, αλλά οι In Legend, μας απέδειξαν πως γίνεται και metal να είσαι και metal να ακούγεσαι χωρίς την μαγική ηλεκτρική κιθάρα! Οκ, όχι πως δε θα μου έλειπε αν δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς!

Το “Ballads..” είναι μια αξιόλογη δουλειά, αν και χωρίς όμως να ταράζει τα μουσικά νερά, ξεκινά μόνο του να χαράξει μια δική του πορεία και αυτό είναι κάτι που σε κάνει να το αισθανθείς ακούγοντας το, πέρα από το εισιτήριο που σου δίνει ώστε να ταξιδέψεις από τη στιγμή που πατάς το play! Κορυφαία στιγμή είναι το instrumental “Yue”! Πράγματι φοβερό!

Κάποια στιγμή σκεπτόμουν πως θα ήταν να μεταφερόμουν σε μια άλλη εποχή, χωρίς heavy metal… θα ασχολούμουν με τη μουσική; Θα μου άρεσε κάτι άλλο ή θα είχα αναγκαστεί να βρω άλλο χόμπι; Θα είχε “βρεθεί” κάτι σαν τη μουσική σκηνή που παρακολουθούμε 40 χρόνια τώρα, αν ο Tesla ή ο Edison, δεν είχαν ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό και μετέπειτα εμείς την ηλεκτρική κιθάρα; Μόνο και μόνο που οι In Legend, μου έλυσαν την απορία, δώστε τους κι εσεις την ευκαιρία να τους ακούσετε έστω και μια φορά! Ποιος ξέρει… ίσως ζούμε στην αρχή ενός καινούριου κλασικού metal είδους!

Μιχάλης Κανακουσάκης

424