Video Tribute: THE RAVEONETTES

Οι Δανοί THE RAVEONETTES επιστρέφουν και πάλι στη χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη (Principal Club Theatre) και Αθήνα (Gagarin 205), Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δανέζικο ντουέτο με το νέο “Pe’ahi” album τους έρχεται και πάλι να μας φτιάξει τη διάθεση.

Στις αρχες της δεκαετίας του 2000 ο Sune Rose Wagner και η Shartin Foo γνωρίστηκαν στην Κοπεγχάγη και αποφάσισαν να συνταιριάξουν τα μουσικά τους ταλέντα, σε ένα σχήμα που θα συνδύαζε όλες τους επιρροές.
Το 2003 λοιπόν, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους, “Chain Gang of Love”, σε παραγωγή του Richard Gottehrer, ο οποίος έχει στο βιογραφικό συνεργασίες με Blondie, Fleshtones, Dr. Feelgood, Richard Hell and the Voidoids και άλλους πολλούς.

Ο τρόπος που συνδύαζαν την pop κουλτούρα των 60s και της garage σκηνής, με πιο σύγχρονα rock στοιχεία, με αιχμή του δόρατος τις όμορφες διφωνίες των δύο ταλαντούχων καλλιτεχνών, προσέγγισαν πολλά αυτιά και κέρδισαν μέσα στα χρόνια πολλούς φίλους.
Το 2005 σε συνεργασία και πάλι με το Gottehrer, κυκλοφορούν το δεύτερο τους album “Pretty in Black”, με συμμετοχές των Maureen Tucker (VELVET UNDERGROUND), Ronnie Spector (THE RONETTES) και Martin Rev (SUICIDE). To album αυτό περιέχει μια από τις μεγαλύτερες rock επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας, το “Love in a Trashcan” και η κριτικές που έλαβε από το σύνολο του μουσικού τύπου ήταν πέραν του δέοντος εξαιρετικές

Ο τρίτος τους δίσκος, “Lust Lust Lust”, σε παραγωγή αυτή τη φορά αποκλειστικά του ίδου του Wagner, δείχνει πως οι Raveonettes μπορούν να κρατήσουν σε ψηλά επίπεδα την ποιότητα της μουσικής τους και αποτελεί σύμφωνα με τα λεγόμε΄να του ίδοιυ το αγαπημένο του album.

Πιστοί στο ραντεβού τους με τους ακροατές, και πάλι δύο χρόνια αργότερα, μας φέρνουν το “In and Out of Control”, απολαμβάνοντας ξανά τα καλά λόγια των κριτικών.

Το 2011 έρχεται η σειρά του “Raven in the Grave”, το οποίο διχάζει το κοινό και ο Wagner δηλώνει πως θα στεκόταν καλύτερα αν ήταν soundtrack, μιας που η δομή των κομματιών ήταν σαφώς ασυνήθιστη σε σχέση μέ ότι είχε κάνει η μπάντα πριν.

Οι Raveonettes προσπαθώντας να επανακτήσουν την προηγούμενη αίγλη τους, αποφασίζουν να συνεργαστούν και πάλι με τον Richard Gottehrer και επισκέπτονται το Venice Beach του Los Angeles, όπου μεγαλούργησαν οι Doors για να εμπνευστούν. Η πάλη του Wagner με την κατάθλιψη λίγω τραυματισμού στην πλάτη, που οδήγησε σε μια σύντομη κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών έδωσε ένα album στο οποίο γράφει για τις παρατήρησεις που έκανε πάνω σε ανθρώπους που γνώρισε όσο βρισκόταν εκεί. Και εγένετο “Observator” (2012).

Και ενώ είχαν ηχογραφήσει το νέο τους “Pe’ahi”, λόγω της έλλειψης προώθησης του, έσκασε σα βόμβα από το πουθενά και ξαναέβαλε τους Δανούς στο χάρτη της παγκόμιας δισκογραφίας. Με οδηγό αυτό, έρχονται ξανά στην Ελλάδα με παλιές και νέες τους επιτυχίες. Μην τους χάσεις, φίλε μου rocker!

Μαζί τους και τις δύο βραδιές οι Έλληνες Cyanna Mercury.

Διοργάνωση: P90 EVENTS

240

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.