FATAL ATTRACTION: “1989-1997 The Past Years Anthology”

Οι Θεσσαλονικείς progsters Fatal Attraction δημιουργήθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 από το τρίο Βαγγέλης Παπαγεωργίου (πλήκτρα), Βαγγέλης Νοτόπουλος (μπάσο) και Γιώργος Μαρκούσης (κιθάρα), με τους πρώτους δύο να αποτελούν τον σταθερό πυρήνα για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Πάνος Δημητρίου (φωνητικά/ Denial Price, Black juju, Blade, Ambrosia, In Vain, Oblivion, Delusive Masque), Θάνος Σαρκετζής (τύμπανα/ Deceptor, Redrum), Αλέξης Δημαρέλης (τύμπανα/ Black Side Layer, Long Live), Λάκης Ραγαζάς (κιθάρα/ Black Side Layer, Long Live, Devil’s Train, Killer Six Gun), Δημήτρης Αστεριάδης (κιθάρα/ Deceptor) και Γιάννης Κουτσελίνης (φωνητικά/ Deceptor, Biomechanical), υπήρξαν κάποιοι από τους μουσικούς που παρέλασαν από τις τάξεις της μπάντας μέχρι το 1997 που επήλθε η οριστική διάλυση.

Η μπάντα δεν κατάφερε να ηχογραφήσει κάποιο άλμπουμ και η παρούσα κυκλοφορία αποτελεί ουσιαστικά την πλήρη καταγραφή της μουσικής των Fatal Attraction με υλικό από τα 2 demo, ηχογραφήσεις από κάποια τηλεοπτικά live στις εκπομπές Comfuzio και Jammin και άλλα ακυκλοφόρητα κομμάτια. Όλα έχουν περάσει ψηφιακή επανεπεξεργασία, ενώ το νέο artwork συμπληρώνουν φωτογραφίες, στίχοι και πληροφορίες για την μπάντα. Αρκετοί εκεί έξω θα τους πετύχατε και ως support στην εμφάνιση των Manowar το 1992 στο ΣΕΦ (δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο από εκείνη την βραδιά στο cd).

Η Steel Gallery αποτυπώνει σε ψηφιακό δίσκο ένα κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού prog rock, μιας ομάδα μουσικών που πειραματίστηκε στα χνάρια των Rush, των Dream Theater (του ντεμπούτου τους), των Fates Warning, των Marillion και άλλων πολλών μεγαθηρίων του ήχου, προσθέτοντας αρκετό από το μεσογειακό τους ταμπεραμέντο και δίνοντας ένα αποτέλεσμα που καταμαρτυρεί τις δυνατότητες που είχε η μπάντα να κάνει κάτι σαφώς καλύτερο από την δισκογραφική ανυπαρξία. Οι 500 κόπιες στις οποίες κυκλοφορεί το “1989-1997 The Past Years Anthology” αναζητούν, όχι μόνο συλλέκτες που θα το αποκτήσουν για ευνόητους λόγους, αλλά κυρίως μουσικόφιλους που θα απολαύσουν την μουσική των Fatal Attraction.

764