JACKS FULL

Οι Jacks Full δεν είναι τυχαίοι και απ’ ότι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν! Το δυναμικό hard rock τρίο από την Αθήνα, ξεχειλίζει από ταλέντο, αναδύει μια αίσθηση αμερικάνικου φρέσκου ροκ ήχου, και μας χασκογελάει ως άλλος γελωτοποιός – μπαλαντέρ μέσα από τις live εμφανίσεις τους και την εξαιρετική πρώτη full length δουλειά τους (“Jacks Full” – 2015). Με αφορμή την παρουσία τους στο άνοιγμα των Newman το Σάββατο 14 Οκτώβριου στο Modu (δελτίο τύπου), ανοίγουν τα χαρτιά τους στο rockway.gr και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, και μιλούν για τα σχέδια τους, την επερχόμενη νέα τους δουλειά και την έως τώρα πορεία τους.

-Σας καλωσορίζουμε στον φιλόξενο χώρο του rockway.gr κι αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση μας, φιλόδοξα σχήματα σαν τους Jacks Full, να παρουσιάζονται και να μοιράζονται ερωτήσεις μ’ εμάς και το κοινό μας. Αρχικά, θα θέλαμε να μας συστηθείτε, με λίγα λόγια για εσάς.
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Είμαστε ένα heavy rock τρίο από την Αθήνα, παίζουμε μαζί για 5 χρόνια περίπου και έχουμε ένα δίσκο στο ενεργητικό μας.

-Στο “Jacks Full” του 2015 (το οποίο απέσπασε εξαιρετικά θετικές κριτικές εντός και εκτός συνόρων), φανερώσατε το ύφος σας, με το οποίο, θεωρώ ότι εισαγάγατε μια νέα προοπτική του συγχρόνου αμερικάνικου hard rock. Τι άλλαξε μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια, ποια η αποδοχή του album από το κοινό και ποιες προοπτικές ανοίχτηκαν;
Όντως είμαστε πιο κοντά στον αμερικάνικο ήχο κυρίως λόγω των κοινών επιρροών μας σε ακούσματα που έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο πρώτος δίσκος για μας ήταν μεγάλη εμπειρία για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τις ηχογραφήσεις μέχρι την προώθησή του σήμερα. Τον υποστηρίξαμε με όσα lives ήταν δυνατό, κυκλοφορήσαμε ένα video clip για το “The Circus” και μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την αποδοχή του κόσμου στα τραγούδια μας. Ουσιαστικά αυτός ο δίσκος για μας ήταν ένα στοίχημα που με την ολοκλήρωση του μας έδωσε κουράγιο και κίνητρο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και όρεξη.

-Υλικό για μια νέα στούντιο δουλειά μαθαίνω ότι είναι ήδη στα σκαριά. Πότε να περιμένουμε μια νέα κυκλοφορία και τι θα μπορούσατε να αποκαλύψετε για αυτή;
Ολοκληρώνουμε σύντομα τη σύνθεση του δεύτερου μας δίσκου και είναι μακράν η καλύτερη μας δουλειά έως τώρα. Πιστεύουμε πολύ στα καινούρια κομμάτια, τα οποία είναι πιο ώριμα, δυναμικά και με μεγαλύτερη ποικιλία στο μουσικό ύφος. Ήδη στις τελευταίες μας συναυλίες παίζουμε ορισμένα από αυτά και ο κόσμος αντιδρά πολύ θετικά. Υπολογίζουμε την κυκλοφορία του στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

-Πως προέκυψε το Jacks Full ως όνομα του σχήματος; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό;
Ήταν ένα βράδυ του Νοέμβρη και έβρεχε… (γέλια) όχι. Θέλαμε ένα όνομα που να είναι απλό, μικρό και ευκολομνημόνευτο. Μια απ’ τις φορές λοιπόν που καθόμασταν και οι 3 στο μπαρ και ρίχναμε ιδέες για τα “βαφτίσια” προέκυψε το Jacks Full. Jacks Full, στο πόκερ είναι το Φουλ του Βαλέ, όντας και εμείς τρεις, περνάγαμε και λίγο τη χαρτοπαικτική μας φάση αμέσως μας άρεσε. Jack επίσης ή αλλιώς Jester είναι και ο γελωτοποιός, μια συμβολική φιγούρα που θα τη βρείτε και στα τραγούδια αλλά και στο artwork μας.

-Σε γενικές γραμμές η θεματολογία του στίχου σας αποπνέει αντιδραστικότητα, πάθος για αλλαγή και κατάρριψη των στερεοτύπων, μ’ ένα πολύ οικείο και άμεσο τρόπο. Ποια η πηγή έμπνευσής σας; Τα κοινωνικά δρώμενα σε τι βαθμό σας επηρεάζουν;
Υπεύθυνος για τους στίχους είναι εξολοκλήρου ο Μιχάλης (μπάσο, φωνή) και όντως η θεματολογία μας συνοπτικά είναι αυτή. Προσωπικές ιστορίες, κοινωνικοί προβληματισμοί, μια κουβέντα που θα κάνουμε, ένα γεγονός που θα συμβεί. Τα κοινωνικά δρώμενα σίγουρα αποτελούν μια μεγάλη επιρροή για μας καθώς διαμορφώνουν και όλη μας την καθημερινότητα και ό,τι δυσκολίες ή ευκολίες αντιμετωπίζουμε. Δε θα μπορούσαν λοιπόν να απουσιάζουν από το κύριο μέσο έκφρασης μας, τη μουσική.

-Σας δίνει η μουσική σας τη δυνατότητα να βιοπορίζεστε μέσω αυτής ή παράλληλα απασχολήστε και σ’ άλλες δουλειές προκειμένου να πραγματώνεται το εγχείρημα που λέγεται Jacks Full;
Ο βιοπορισμός και η μουσική στην ίδια πρόταση είναι λίγο οξύμωρο. Και οι 3 μας κάνουμε αναγκαστικά άλλες δουλειές και προσπαθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε να εξελίσσουμε συνέχεια τους Jacks Full. Σίγουρα το κοινό μας όνειρο είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τη μουσική μοναδική μας ενασχόληση, αλλά προς το παρόν θέλει δρόμο ακόμα.

-Παρά τις αυτονόητες οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε, πως κρίνετε την άνθιση της εγχώριας σκηνής και ποια σχήματα ή καλλιτέχνες θα ξεχωρίζατε αυτή τη στιγμή;
Η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει όλους μας είτε λιγότερο είτε περισσότερο. Παρόλα αυτά η ελληνική rock σκηνή πιστεύουμε πως βρίσκεται σε άνθιση. Πολλές μπάντες πλέον το έχουν πάρει ζεστά και κυκλοφορούν φοβερές δουλειές. Αναφορικά θα ξεχωρίζαμε, τους Black Hat Bones, Planet of Zeus, 1000mods, Naxatras, Mahakala και πολλές άλλες που έχουμε μοιραστεί τη σκηνή ή κυνηγάμε να μοιραστούμε.

-Παρατηρώ ότι ζωογόνο στοιχείο της μπάντας είναι οι ζωντανές εμφανίσεις. Ποιο live σας έχει μείνει ανεξίτηλο στην έως τώρα πορεία σας και με ποιο συγκρότημα θα θέλατε ιδανικά να μοιραστείτε τη σκηνή στο μέλλον;
Η αλήθεια είναι ότι τα live είναι κάτι γουστάρουμε πάρα πολύ, οπότε περνάει έτσι και στον κόσμο. Αυτά τα 2 χρόνια έχουμε παίξει πολλές συναυλίες Αθήνα αλλά και επαρχία και σίγουρα μια από τις καλύτερες ήταν με τους Warrior Soul στο six dogs. Γεμάτο μαγαζί, τρελαμένος κόσμος και γενικά φοβερή ατμόσφαιρα. Στο μέλλον θα θέλαμε να μπούμε στα “μεγαλύτερα σαλόνια” της ελληνικής rock σκηνής και να μοιραστούμε τη σκηνή με μπάντες όπως Nightstalker, Planet of Zeus κτλ.

-Το Σάββατο 14 Οκτώβριου, ανεβαίνετε στη σκηνή του Modu μαζί με τους Hideaway και τους Design, ώστε ν’ ανοίξετε τους Newman! Πως νιώθετε για αυτή τη στιγμή και τι να περιμένει το κοινό από την εμφάνισή σας;
Ανυπομονούμε για το live στο Modu μιας και είναι η δεύτερη φορά που παίζουμε εκεί και το μαγαζί είναι ιδανικό για τέτοιες εμφανίσεις. Φοβερό stage, φώτα, ήχος! Να είστε σίγουροι ότι θα τα δώσουμε όλα όπως και κάθε άλλη φορά και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι ένα δυνατό Σαββατόβραδο!

-Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας και αναμένουμε να σας απολαύσουμε κι από κοντά!
Ευχαριστούμε και εμείς για το ενδιαφέρον και σας περιμένουμε όλους το Σάββατο στο Modu!

410

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.