WITCH VOMIT: “Funeral Sanctum”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Απριλίου 2023

Οι Witch Vomit είναι γενικά μια πολύ καλή μπάντα, που μας έχει δώσει εξαιρετικό death metal με τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες της. Τώρα επιστρέφουν με το τρίτο full-length τους και εμάς μας παίρνει ο διάολος.

Και μάλλον το pun είναι λίγο intended, γιατί οι φίλοι μας από το Portland έχουν εισαγάγει μια σημαντική δόση black metal στο DNA τους και μάλιστα το έχουν κάνει και πολύ πετυχημένα, με επιρροές κυρίως από τον σουηδικό ήχο, όπως πρώιμους Dissection, Sacramentum και Necrophobic.

Και έτσι έχουμε το “Funeral Sanctum”. Έναν μισάωρο δίσκο με 10 tracks, ο οποίος είναι τέρμα τσίτα, straight-to-your-face, και δεν μειώνει ούτε στιγμή σε ορμή και επιθετικότητα. Παρόλα αυτά, την ίδια στιγμή οι μελωδίες έχουν καταφέρει να βρουν τη θέση τους μέσα σε όλον αυτόν τον κόλαφο και σίγουρα θα τη βρουν και μέσα στο μυαλό του ακροατή. Πολύ χαρακτηριστικά τα “Blood of Abomination”, “Dominion of a Darkened Realm” και “Decaying Angelic Filth”. Kαι παρά όλο αυτόν τον λόγο για τη μελωδία, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν λείπει σε καμιά περίπτωση το κλασικό USDM groove, η σαπίλα,και φυσικά η άκρως απαραίτητη Slayer επιρροή.

Σκέφτομαι να γράψω περισσότερα, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ο δίσκος είναι τρομερά καλός! Full-on μεταλλάρα! Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη κυκλοφορία των Witch Vomit, χωρίς δεύτερη σκέψη, οι οποίοι έχουν έρθει για να μείνουν, και φυσικά ΑΟΤΥ material. Praise!

Instagram: https://www.instagram.com/witch_vomit/
Facebook: https://www.facebook.com/WebsOfHorror
Bandcamp: https://20buckspin.bandcamp.com/album/funeral-sanctum

185

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.