APHRODITE: “Lust And War”

Αφροδίτη. Η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Λέγεται, ότι όποιος την έβλεπε την ερωτευόταν με την πρώτη ματιά. Κάτι αντίστοιχο, συμβαίνει και με τους Καναδούς Aphrodite, που μόλις ακούσεις το ντεμπούτο τους “Lust And War”, τους “ερωτεύεσαι”.

Οι Καναδοί speed metallers, ιδρύθηκαν το δεύτερο μισό του 2018 από τον “αεικίνητο” mastermind των Ice War, Jo Steele “Capitilicide”, το Jan Turbo και τη χαρισματική frontwoman Tanza Speed, με την ιδιαίτερη φωνή της.

Η μπάντα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα χαρακτηριστικό ήχο ’80s, με συνδυασμό speed metal, heavy και ολίγον από punk στοιχείων και μία παραγωγή εφάμιλλη της χρυσής εποχής του heavy metal. Η θεματολογία του album δε, φέρνει σε concept αφού αναφέρεται στην Ελληνική μυθολογία (τεράστια πηγή έμπνευσης για πολλές metal μπάντες, μέχρι τώρα).

Πατώντας το play, σίγουρα δεν περιμένεις να ακούσεις κάτι τόσο “δυνατό” και “συναρπαστικό”. Βέβαια, η πηγή έμπνευσης σε προϊδεάζει για κάτι “επικό”, αλλά νομίζω ότι το “κλικ” που σου κάνει η ’80-ίλα της παραγωγής, είναι και το ατού του δίσκου. Η επιλογή του speed ήχου με punk στοιχεία, είναι το “στανταράκι” της επιτυχίας του Jo Steele, αφού τόσα χρόνια έχει γίνει το trademark του. Άλλωστε, ο Καναδάς δείχνει να είναι ο “πατέρας” και η “μητέρα” μαζί του speed metal (βάσει groups που εξάγει η χώρα).

Το εναρκτήριο “Hades In The Night”, είναι “τρομακτικά” εξαιρετικό κομμάτι, με speed/punk ηχητική “επένδυση” και solo που το “απογειώνει”. Τα “Odyssey” και “Gladiators”, είναι τόσο επικά όσο και heavy. Το “Penthaselia”, είναι ένας heavy/punk ύμνος, ενώ τα “Ares God Of War” και “Gorgon Medusa”, έχουν αρκετά punk στοιχεία.

Αυτό που κυριαρχεί στο δίσκο, είναι το “δέσιμο” της ’80s αισθητικής, με τη χαρακτηριστική φωνή της Tanza και τα εξαιρετικά riffs του Jo Steele. Είναι κάτι, που το γνωρίζει άριστα ο Jo απλά εδώ το βγάζει με έναν άλλο, ξεχωριστό “αέρα” που το κάνει ευχάριστο στο άκουσμα. Άλλωστε, ο Jo είναι ένας καλλιτέχνης που δε συμβιβάζεται με το “κατεστημένο” και το δείχνει με το συνδυασμό speed metal και punk σε αυτό το δίσκο. Ένας μουσικός “επαναστάτης”, που ξέρει να σαγηνεύει το ακροατήριο εδώ και κάμποσα χρόνια τώρα.

Νομίζω, ένα από τα καλύτερα albums που φέρουν το “σημάδι” των ’80s. Πολύ καλή παραγωγή, εξαιρετικό παίξιμο και μία φωνή που σαν άλλη “Αφροδίτη”, σε κάνει να την “ερωτευτείς”. Οι φίλοι των ’80s, σίγουρα θα το “λιώσουν”. Αν θες ενέργεια, πάθος και old school feeling, τότε το “Lust And War” είναι η ιδανική επιλογή.

470

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.