VOLSTER: “Arise”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Δεύτερο album για τους Σουηδούς hard rockers οι οποίοι δείχνουν να τιμούν ένα σπουδαίο όνομα του παρελθόντος, τους Δανούς Pretty Maids, παράγοντας αξιόλογο hard ‘n’ heavy rock.

Βέβαια το όνομα των μεγάλων Δανών δεν είναι εμφανές σε επίπεδα στυγνή αντιγραφής, κυρίως η συνθετική επιρροή είναι που τους θυμίζει πολλές φορές και οι Volster ακούγονται ιδανικοί σε αυτό το συγκεκριμένο ύφος, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που δανείζεται στοιχεία από όλο το φάσμα του hard rock. Με έξοχη παραγωγή, πομπώδη αλλά όχι τόσο παραγεμισμένη που να φτάνει στα όρια του συμφωνισμού, κάτι που τους κάνει εξ’ αρχής να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο ρεύμα. Και ναι μεν το συνθετικό τους επίκεντρο ανήκει στα ’80s αλλά τεχνικώς η μπάντα δεν διστάζει να κάνει χρήση και κάποιων διάσπαρτων σύγχρονων ηλεκτρονικών στοιχείων με τα keyboards.

Δομικώς θα ακούσεις πολλές στιγμές κομμάτια που θυμίζουν τους Whitesnake (“Come Undone”), με στακάτες κιθάρες, συμπαγέστατο ρυθμικό υπόβαθρο σε mid tempo ταχύτητες και με την καλή, “αρσενική” φωνή του Ulf Andersson (μου θύμισε τον David DeFeis – όχι in the face ρε μανάρι μου – των Virgin Steele) να κυριαρχεί και να ερμηνεύει με γρέζι τα όμορφα ρεφρέν των κομματιών.

Καλές στιγμές με ωραία solos τα “Revolution”, οι εξαιρετικές μπαλάντες “Hanging On” και “Turn the Tide”, το γλεντζέδικο, κατ’ ευθείαν από τις U.S.A. “Gravity” και “Highroad to Nowhere”, το Dream Theater-ικού αέρα “I Wish”, θαυμάσιο το “Follow You” και γενικώς με όλα τα κομμάτια να ποικίλουν σε αισθητική αλλά όχι σε ενδιαφέρον.

Αξιόλογη δουλειά που δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω από 12 καλά τραγούδια σε έναν οικειέστατο εικαστικό χώρο. Δεν παρουσιάζεται κάτι καινοτόμο αλλά το υλικό είναι σφιχτοδεμένο, καλοδουλεμένο και οι hard rock fans θα το συμπαθήσουν. Φυσικά το πρόβλημα της αναγνωρισιμότητας είναι και εδώ ορατό αλλά αυτό δεν στερεί την ποιοτική αξία της δουλειάς των Volster. To “Arise” είναι ένα καλό hard rock album και αυτό δεν μειώνεται επ’ ουδενί από την υπερπροσφορά μουσικής των καιρών μας.

Facebook: https://www.facebook.com/volsterband

1205

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.