DREAM WEAVER: “MythReal”

Οι απαιτήσεις όσον αφορά την Ελληνική metal σκηνή, έχουν πλέον αλλάξει και έχουν ανέλθει σε υψηλά επίπεδα μιας κι αυτός ήταν κι ο στόχος δηλαδή. Και οι Dream Weaver είναι μια μπάντα που όχι μόνο το γνωρίζει αυτό, αλλά ενδεχομένως να έχει ζήσει κι από πρώτο χέρι την αλλαγή αυτή!

“Γεννημένοι” στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 με δυο demo, ένα mini cd, αλλά και άλλη μια ολοκληρωμένη δουλειά, έρχονται με το “MythReal” να δώσουν το παρόν δείχνοντας έτσι πως είναι ακόμη ζωντανοί και παλεύουν, δίνοντας μας το καλύτερο εαυτό τους!

Έχουμε και λέμε λοιπόν… Αν και στην αρχή δεν πήγα να “ψαρώσω”, μιας και η εισαγωγή με το “Elemental Kingdom” είναι κατά τη γνώμη μου “φτωχή”, η δουλειά φτιάχνει από το “Velvet Shadow” και μετά. Τα “Four”, “Evil Saints” και το υπέροχο “Aurora Borealis”, είναι οι επιτομές του δίσκου τούτου με το τελευταίο να παίρνει τη διαφορά με ευκολία!

Και τα 10 κομμάτια του “MythReal” κινούνται στο χώρο του heavy/power metal, είναι αρκετά σκοτεινά και καλοπαιγμένα, μα τα ένιωσα λίγο “σφιχτά” και αργά με τις ταχύτητες στο μέτριο, σαν κάτι να φόβιζε τη μπάντα να ξεδιπλώσει τη μουσική της και να την κάνει να απογειωθεί, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να σε κάνει να βαρεθείς ορισμένες στιγμές με εξαίρεση τα προαναφερθέντα κομμάτια. Αυτό, μαζί με τα φωνητικά του φίλου Δημήτρη τα οποία κατά τη ταπεινή μου γνώμη θέλουν ακόμη αρκετή δουλειά, είναι από τα “αρνητικά” του δίσκου.

Βέβαια πιστεύω και είναι σίγουρο, ότι η μία ακρόαση δεν θα σας φτάσει για να αξιολογήσετε και να γουστάρετε αυτό το εγχείρημα και είμαι σίγουρος πως θα χρειαστούν 2-3 επανωτές φορές να πατήσετε το repeat all και να ξεκινήσετε το ταξίδι στο μύθο από την αρχή, οπότε επιβάλλεται να του δώσετε το χρόνο ώστε να ωριμάσει στ’ αφτιά σας, μιας και τελικά δεν είναι μια κακή δουλειά.

430