VITRIOLIC SAGE: “梦路”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρία: Pest Productions
Ημ. κυκλοφορίας: 9 Μαρτίου 2023

Σύμφωνα με τον google translate “梦路” σημαίνει Δρόμος των ονείρων στα κινέζικα, αλλά μη με ρωτήσετε σε ποια διάλεκτο τους γιατί η γνώση μου φτάνει ως τον Bruce Lee και τη δυναστεία των Μινγκ. Άλλωστε σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δώσει ο καλλιτέχνης στίχοι έχουν γραφτεί στα μανδαρινικά, αρχαία θιβετιανά, ργυαρλονγικά, αλλά και στα γαλλικά. Διαλέχτε λοιπόν, μονάχοι σας.

Πίσω από το όνομα Vitriolic Sage κρύβεται ο εξωπραγματικός και μουσικά “ψυχασθενής” J.L., ιθύνων νους και των Οπλίτης που παραδίδουν επίσης, άξιο αναφοράς black metal με στίχους στα αρχαία Ελληνικά. Εκτός λοιπόν, από το μουσικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο Κινέζος αρτίστας, έχει σίγουρα και γλωσσολογικό.

Τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική παρουσία για τους/τον Vitriolic Sage που μου γεννάει συναισθήματα, σαν εκείνα που μου ξυπνάει η μουσική των Anaal Nathraak. Ήχος θαμμένος στα πρίμα, με κιθάρες που σου γδέρνουν την ψυχή χωρίς να γυρνούν την πλάτη στη μελωδία και μια ατμόσφαιρα σκοτεινής υγρής γης όπου το πόδι σου κολλάει στη πηχτή της λάσπη.

Ο J.L. φαίνεται να αγαπάει το black metal και το μεταφέρνει και εκείνος με έναν μοντέρνο τρόπο στον ακροατή, post-άροντας με πλάτη στο καλάθι και καρφώνοντας στα μούτρα σου με φοβερά blast beats. Η παραγωγή είναι ένας χαμαιλέοντας που αλλάζει μορφή ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε τραγουδιού, ενώ ακόμα και υψηλού επιπέδου solos κάνουν ΤΣΑ κατά τη διάρκεια των 42 λεπτών, για να σιγοντάρουν το μοναδικό riffing.

Θλίψη, απόγνωση, καταχνιά, στεναχώρια, αγανάκτηση. Όλα αυτά βρίσκουν τροφή και διέξοδο μέσα από το “梦路” που είναι μια υψηλής ευκρίνειας μπλακμεταλική δημιουργία.

Από τα βάθη της στέπας ως τα παραθαλάσσια του Νότου, το βιτριόλι τα καίει όλα στο πέρασμα του. Εσύ άνοιξε τα αυτιά σου, κλείσε το στόμα και άφησε την ψυχή σου να εκφραστεί χωρίς τους περιορισμούς της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Instagram: https://www.instagram.com/vitriolic_sage/
Bandcamp: https://vitriolicsage.bandcamp.com/

284

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.