Mask of Prospero, Saisei 再生, Till Silence Breaks, Kiss Me Cleopatra (5/11/2022) AN Club

Αν είσαι οπαδός της metalcore και modern rock μουσικής, ήξερες πού πρέπει να βρίσκεσαι το Σάββατο που μας πέρασε.

Τρεις νέες μπάντες και οι Mask of Prospero πάτησαν στο σανίδι του AN Club. Τους γνωρίσαμε και, από ό,τι φάνηκε, τους αγαπήσαμε. Πάμε, λοιπόν, να δούμε αναλυτικά για ποιους μιλάω ώστε να μάθετε όσες κι όσοι δεν ήσασταν εκεί τι χάσατε!

Οι Kiss Me Cleopatra, κατά εμέ, ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Το τετραμελές συγκρότημα από την Αθήνα ανέβηκε στην σκηνή και με το καλημέρα σας με κέρδισε. Με synth metalcore επιρροές και γεμάτοι ενέργεια, έχοντας ταυτόχρονα στον ήχο τους pop refrain και EDM drops, ήταν ακριβώς το ξεκίνημα που χρειαζόμασταν για αυτό που θα ακολουθούσε.

Κατά την διάρκεια του set, εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο ανάμεσα στα κομμάτια για ένα μικρό throwback party στα ‘00s. Δεν τους γνώριζα, όμως από την στιγμή που τους έμαθα, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι θέλω να τους ξαναδώ και είμαι σίγουρη πως την επόμενη φορά θα είναι ακόμα καλύτεροι. Στα απρόσμενα της βραδιάς, σε δύο κομμάτια είχαμε ένα feat με τον Διονύση από Saisei και τον Οδυσσέα Γκρίβα, γνώριμα πρόσωπα δηλαδή για τους fans της σκηνής.

Kiss Me Cleopatra setlist
Intro
You Know What, We Should Forget All About Last Night
Go To Sleep, Sleepypuff
Pitbull – Give Me Everything (Interlude)
Hot Grills and High Tops & Stick Stickly (Attack Attack! Cover)
I Had A Sexual Intercourse With A Mythical Creature

Στη συνέχεια, ακολούθησε το set των Till Silence Breaks. Με post-metalcore ήχους, δυνατά riffs, breakdowns και ξεκάθαρη επιρροή από Architects, μας χάρισαν μισή ώρα γεμάτη ένταση και, οριακά, τραντάχτηκε η σκηνή του ΑΝ club.

Έπαιξαν κομμάτια από την τελευταία τους δουλεία, που θα κυκλοφορήσει το 2023, και μας έδειξαν ένα πολύ καλό δείγμα για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον.

Till Silence Breaks setlist
Sundown
What I Deserve
Low Fall
The pain you left behind
Payback
I’m gonna tell God everything
Prophets

Με σιγουριά σάς λέω πως οι Saisei 再生 είναι το μέλλον! Έχουν post-hardcore / metalcore στιλ, μοντέρνα και καινοτόμα στοιχεία τα οποία σίγουρα δεν σου περνάνε αδιάφορα. Με brutal και καθαρά φωνητικά, έβλεπες δύο frontmen πάνω στην σκηνή να πηγαίνουν πάνω-κάτω ακούραστοι και να κερδίζουν το κοινό με τη σιγουριά πως αυτό που κάνουν το κάνουν καλά.

Η ιαπωνική κουλτούρα είναι παντού: από τα κομμάτια μέχρι και το όνομά τους, το οποίο σημαίνει «αναγέννηση από τις στάχτες», όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι. Οι Saisei 再生 έγιναν ένα με το κοινό, και είμαι σίγουρη πως κέρδισαν τις εντυπώσεις ακόμα και των πιο αυστηρών κριτών, αφού ήταν εμφανές ότι το 40λεπτο set τους δεν ήταν αρκετό για όσους κι όσες παρευρέθηκαν στο live τους.

Saisei 再生 setlist
Hachiman
Sink in Sin
Lucid Dreams (Juice WRLD Cover)
Better Alone
St. Eleutherius
Tsukuyomi
Cyberpunk
Kintsugi

Τελευταίοι εμφανίστηκαν οι Mask of Prospero. Και ισοπέδωσαν τα πάντα! Κινούνται στο φάσμα του σύγχρονου progressive metal, με πολλά ατμοσφαιρικά στοιχεία και djent επιρροές. Για περίπου 45 λεπτά, απέδειξαν πόσο τους λείψαμε και πόσο έλειψαν και οι ίδιοι στο κοινό τους.

Το light show τους ήταν προσεγμένο και συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία επιβλητικού κλίματος. Η απόδοση της μπάντας ήταν τρομερά καλή και είχαμε την τύχη να ακούσουμε ακυκλοφόρητα tracks από την επερχόμενη δουλειά τους “Hiraeth”. Όλα δείχνουν πως οι Mask of Prospero έχουν ό,τι χρειάζεται για να γίνουν το next big thing της εγχώριας σκηνής και, γιατί όχι, να προχωρήσουν και πέρα από αυτά τα όρια.

Mask of Prospero setlist
The Observatory
Hourglass
Drown in Gray
Lament
Way Back Home
Ignorance
Lethe
Exile

Συνολικά, θα έλεγα ότι η συναυλιακή βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Περάσαμε πολύ καλά, ακούσαμε πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές και γνωρίσαμε νέα συγκροτήματα που έχουν τα φόντα να γίνουν το μέλλον του μοντέρνου σκληρού ήχου στη χώρα. Στα συν, το γεγονός ότι το ΑΝ Club γέμισε με κόσμο που ήρθε να στηρίξει το event, παρότι το ίδιο βράδυ υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές, με τρανταχτά ονόματα. Πάντα τέτοια και ραντεβού την επόμενη φορά.

photos: Δέσποινα Σταματάκη

1017

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.