VISION DIVINE: “When All The Heroes Are Dead”

Όγδοο album για τους Ιταλούς power metallers Vision Divine, επτά χρόνια μετά το, αρκετά καλό, “Destination Set to Nowhere”, μία χρονική περίοδος αρκετά μεγάλη για ένα από τα συγκροτήματα που κρατάνε ψηλά τη “σημαία” του power εδώ και δύο δεκαετίες. Το πρώτο δείγμα που κυκλοφόρησε η μπάντα, το single “Angel of Revenge” που είναι και το bonus  κομμάτι στο δίσκο, ήταν αρκετά ελπιδοφόρο και έτσι η ανυπομονησία για το νέο τους album ήταν αρκετά μεγάλη.

Αρχικά στο line up των Vision Divine έχουμε δύο σημαντικές αλλαγές. Στη θέση του μεγάλου Fabio Leone, ήρθε ο ανερχόμενος Ivan Giannini και στη θέση του drummer Alessandro Bisa, o Mike Terrana. Ο Terrana που μάλλον πρέπει να έχει το ρεκόρ συμμετοχών σε συγκροτήματα στον Ευρωπαϊκό χώρο, προσαρμόστηκε άριστα στο στυλ των Ιταλών και πέρα από την μεγάλη εμπειρία του, προσθέτει και αρκετή ενέργεια στις συνθέσεις. Από την άλλη, ο Giannini δεν μπαίνει στη διαδικασία να προσπαθήσει να ακουστεί σαν τον Fabio και επίσης δεν προσπαθεί να αποδείξει κάτι. Οι ερμηνείες του είναι μετρημένες και με αρκετό συναίσθημα, ενώ όπου χρειάζεται δείχνει πόσο πλούσια φωνή έχει. Ο αρχηγός Olaf Thorsen, από τους καλύτερους κιθαρίστες στο χώρο του power, συνεχίζει να δημιουργεί φανταστικά riffs και solos, με τους Federico Puleri στη ρυθμική κιθάρα και τον Andrea Torricini στο μπάσο, να είναι άψογοι στα “καθήκοντά” τους. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον “πληκτρά” Alessio Lucatti, ο οποίος έχει κάνει φανταστική δουλειά συνολικά στο δίσκο, αλλά και μόνο για το “αλλόκοσμο” πέρασμα στη μέση του “3 Men Walk on the Moon”, οφείλω να του δώσω συγχαρητήρια.

Το “When All The Heroes Are Dead” είναι όπως ο προκάτοχος του concept, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχουμε μία συμπαγή ιστορία, αλλά τα τραγούδια είναι εμπνευσμένα από διάφορους ήρωες της ανθρωπότητας. Ήρωες όπως οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες ή οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στη Σελήνη, εμπνέουν τους Vision Divine και αυτό απεικονίζεται και στο εξαιρετικό εξώφυλλο, που κοσμεί το album. Η παραγωγή που έχει γίνει είναι εξαιρετική και όλα ακούγονται πεντακάθαρα. Τώρα από συνθέσεις, εδώ και αν γίνεται χαμός! Υπάρχουν κομματάρες όπως το δυναμικό “26th Machine” και το ατμοσφαιρικό “3 Men Walk on the Moon” και έχουμε και σοβαρή μπαλάντα σαν το “While the Sun is Turning Back”. Το “επικόμετρο” “πιάνει κόκκινο” με το “The King of the Sky” και το “On the Ides of March” είναι κομμάτι που είναι προορισμένο να γίνει κλασσικό. Γενικά, όλα τα τραγούδια είναι αρκετά καλά και δεν υπάρχουν fillers.

Τελικά η αναμονή για τη νέα κυκλοφορία των Vision Divine άξιζε και με το παραπάνω, με το “When All The Heroes Are Dead” να είναι ο καλύτερος power metal δίσκος της χρονιάς μέχρι στιγμής! Αν είσαι φίλος του power, επιβάλεται να τον αγοράσεις!

https://www.facebook.com/visiondivineofficial/

Vision Divine – Angel of Revenge

590

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.