THY SHINING CURSE: “Theurgia”

ALBUM

Είδος : Symphonic Death Metal
Εταιρεία : ViciSolum Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 16/02/2024

Θεουργία σημαίνει στην γλώσσα μας θείο έργο. Ως όρος αναπτύχθηκε από τους Νεοπλατωνικούς και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης των Thy Shining Curse οι οποίοι ονόμασαν “Theurgia” το Debut Album τους. Οι Thy Shining Curse είναι μία νεοσύστατη Symphonic Death Metal μπάντα από το Pittsburgh των ΗΠA με σκοπό να δημιουργήσουν μία καθηλωτική μυστικιστική εμπειρία χρησιμοποιώντας ισχυρούς συμβολισμούς και ακολουθώντας τις αρχές της πυθαγόρειας παράδοσης, των ελευσίνιων μυστηρίων και του νεοπλατωνισμού.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το ομώνυμο κομμάτι, μία ορχηστρική σύνθεση με γαλήνιες φωνές και “μυστήριες” αρμονίες ιδανικές για να σε εισάγουν στο mood του. Συνεχίζει με το καλύτερο, κατά την γνώμη μου, κομμάτι του δίσκου με τίτλο “Abyssaoth” το οποίο αποτελεί μία απίστευτη σύνθεση, που συνδυάζει το Death Metal με ορχήστρα, πιάνο και περιέχει ακόμα και σόλο στο σαξόφωνο. Ναι, καλά διαβάσατε, σόλο σαξόφωνο σε Death Metal δίσκο, απλά καταπληκτικό. Το “Theurgia” έχει ως βασικό χαρακτηριστικό του τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις που έρχονται και δένουν απίστευτα με την υπόλοιποι μπάντα και μας δίνουν ένα ακραίο, με την καλή έννοια, ηχητικό αποτέλεσμα που πραγματικά σπανίζει στις μέρες μας. Τα μέλη του σχήματος έχουν τρομερή μουσική κατάρτιση, με πολύ δύσκολα σόλο στις κιθάρες, καθηλωτικό μπάσο και τύμπανα που θα ζήλευαν ακόμα και οι καλύτεροι.

O “Leonidas”, ιδρυτής της μπάντας και συνθέτης, έχει κάνει μία μοναδική δουλειά στο “Theurgia” και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερα μπορεί να πάει στο μέλλον καθώς έχει βάλει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Πραγματικά οι Thy Shining Curse αποτελούν μία τρομακτικά καλή ανερχόμενη μπάντα που πιστεύω πως με την σωστή προώθηση θα κυριαρχήσουν στον μουσικό χάρτη καθώς το αξίζουν και με το παραπάνω. Εύχομαι πραγματικά να κάνουν κάποιο tour στην Ευρώπη καθώς ήδη συγκαταλέγονται στους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και ανυπομονώ να τους δω Live.

Facebook: https://www.facebook.com/ThyShiningCurse
Instagram: https://www.instagram.com/thyshiningcurseofficial/

376

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.