GRAVASTAR: “Genetic Genesis”

Ένα αρκετά ενδιαφέρον αν και πολύ πρωτόγονο ηχητικά άκουσμα, είναι αυτό που προσφέρουν οι Gravastar με το debut LP τους “Genetic Genesis”.

H βάση τους είναι το μελωδικό thrashάτο death, εντούτοις συνθετικά γίνεται εμφανής η τάση εμπλουτισμού της πολύ τραχιάς μουσικής τους με πολλά keyboard γεμίσματα (άλλοτε ταιριαστά, άλλοτε όχι και τόσο), που προσδίδουν παραπάνω ενδιαφέρον με την αντίθεση που δημιουργούν με τα πολύ συμπαγή riff των κιθαριστών Leo Kaass (ο οποίος έχει αναλάβει και τα φωνητικά, τα οποία είναι αρκετά δυναμικά, αλλά χρειάζονται και “λείανση” και λίγη έξτρα προπόνηση, δεν βοηθούνται κιόλας από τον πρωτόλειο ήχο) και Woovies. Αρκετά καλοί ρυθμοί και μερικές πολύ καλές ιδέες (“Starseed”, “L.E.D.A.”, “Pulsar”, “Dark Energy”), δίνουν υποσχέσεις για ένα φερέλπιδο σχήμα το οποίο έχει φουτουριστικές, προοδευτικές τάσεις (“Embracing Nebula”, “Infinite Light”).

Ηχητικά, το “Genetic Genesis”, έχει αρκετές αδυναμίες, πράγμα φυσιολογικό για παρθενική δουλειά. Ο ήχος είναι αρκετά λιτός αν και καθαρός και σίγουρα αφαιρεί πόντους από τις σχετικά καλές συνθέσεις των Gravastar. Με ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο και με το μεράκι που διακατέχει την μπάντα (αυτό είναι προφανές), είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον, δουλεύοντας τις αδυναμίες τους, είναι ικανοί να δημιουργήσουν κάτι πολύ καλό. Έχουν μια δική τους άποψη στις μελωδίες που αργά ή γρήγορα θα ξεπεταχτεί. Ευελπιστώ το συντομότερο. Αξιοπρεπείς και ελπιδοφόροι.

488

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.