SUJIN: “Save Our Souls”

ALBUM

Είδος: Melodic Death/ Deathcore
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 16 Φεβρουαρίου 2024

Οι Sujin εκπέμπουν SOS από τη Γαλλία, αγχωμένοι για τη μοίρα του κακόμοιρου αυτού πλανήτη.

Οι πρώην Whisper Night αλλάζουν όνομα και ντεμπουτάρουν στη Scarlet Records με το “Save Our Souls”, έχοντας στην καρέκλα του παραγωγού τον HK Krauss (Loudblast, Betraying The Martyrs, Dagoba, Sinsaenum), γεγονός που ευθύς αμέσως δίνει στίγμα για το μοντέρνο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας από το περιτύλιγμα, να πω πως το εξώφυλλο του Jon Ojibway είναι πολύ όμορφο, ενώ μπαίνοντας στα ενδότερα, όντως η παραγωγή έχει τα χαρακτηριστικά που περιμένεις, δίνοντας «αέρα» στα λογής ηχητικά στοιχεία, χωρίς να τα μπουκώνει, με αποτέλεσμα να κολακεύει τις συνθέσεις.

Στα της ουσίας τώρα. Το (αχρείαστο, αν με ρωτάτε) intro “… – – -…” (aka “SOS” σε σήματα Μορς), που έχουν επιμεληθεί οι Atoem, οδηγεί σε ένα σύνολο το οποίο πατάει κυρίως σε σύγχρονες μελωδικές death γραμμές, με έντονο το djent και prog στοιχείο, με σχισμένα φωνητικά να εναλλάσσονται με πιο καθαρά, ενώ σαφέστατα συναντώνται λογής beatdowns όπως και blegh.

Τη συνταγή την έχουμε ξαναδεί γενικά, αλλά τολμώ να πω πως οι Sujin έχουν μια καλοδεχούμενη φρεσκάδα στα τραγούδια τους (βοηθάει είπαμε και η παραγωγή), ενώ οι ιδέες τους έχουν αρκετό ενδιαφέρουν και είναι αρκετά ξεκάθαρες, παρότι ακροβατούν πολλές επιρροές πάνω σε ένα αρκετά λεπτό σχοινί.

Το “Save Our Souls” έχει ποικιλομορφία και μοιάζει με ένα ηχητικό καλειδοσκόπιο, με σαφή melodic death χρωματικό προσανατολισμό, που σίγουρα όμως δεν επαναπαύεται στις πεπατημένες του ιδιώματος, μιας και κινείται σε ένα ευρύ φάσμα που περικλείει prog και alternative στοιχεία. Από την άλλη, φροντίζει να κρατάει τα μπόσικα ώστε να μην ξεφύγει και γίνει τελείως κομπλικέ η κατάσταση, κάτι που λειτουργεί θετικά τελικά.  

Τελικά οι Sujin δεν είναι απλώς μια μπάντα με όμορφο εξώφυλλο, αλλά ένα group που από τον πρώτο του κιόλας δίσκο δείχνει πως έχει αυτό που χρειάζεται για να απασχολήσει τα ηχεία των οπαδών της σύγχρονης ακραίας σκηνής.

https://www.facebook.com/SUJINbandofficial

https://www.instagram.com/sujin_band/

176

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.