ROAD WARRIOR: “Mach II”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Gates of Hell Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που ασχοληθήκαμε με τους Road Warrior, αφού τον Μάρτιο είχε φτάσει στα χέρια μας το split που έκαναν με τους Gravebreaker (review). Μετά από αυτό το σύντομο αλλά γευστικό “ορεκτικό”, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με το “κυρίως πιάτο”, δηλαδή τo δεύτερο studio album των Αυστραλών, το “Mach II”.

Οι Road Warrior δεν διαφοροποιούνται πάρα πολύ από αυτά που μας έδειξαν στο split. Το “Mach II” περιέχει οχτώ mid-tempo κομμάτια, μεσαίας διάρκειας, με την αισθητική των ’80s να είναι διάχυτη. Fates Warning εποχής John Arch, Metal Church, παλαιοί Savatage, Mercyful Fate αλλά και NWOBHM συγκροτήματα όπως Saxon και Blitzkrieg, είναι τα ονόματα που μπορείς να διακρίνεις μέσα από τη μουσική τους. Η παραγωγή που έχει γίνει είναι πολύ καλύτερη από τον πρώτο τους δίσκο και ο ήχος ακούγεται πιο φυσικός. Καλύτερο είναι και το songwriting, με τους Αυστραλούς να αποκτούν μία δική τους ταυτότητα, φιλτράροντας καλύτερα τις επιρροές τους, με τα τραγούδια τους να έχουν πιο σωστή δομή. Κάποια προβληματάκια βέβαια ακόμα υπάρχουν, όπως στο τραγούδι “The Diamond Forge”, που ενώ “κάνουν παπάδες” με τις κιθάρες και η σύνθεση είναι στην κορύφωσή της, κόβουν απότομα το κομμάτι .

Σαν δίσκος κυλάει αρκετά γρήγορα, λόγω δύο σημαντικών παραγόντων. Ο πρώτος είναι ότι στις κιθάρες έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και ο δεύτερος ότι υπάρχει μία σχετική ποικιλία στις συνθέσεις και είναι αποτέλεσμα των πολλών επιρροών του συγκροτήματος. Όλα τα κομμάτια αξίζουν, όμως ο ακροατής χρειάζεται να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο γιατί στο “Mach II” δεν υπάρχει το εύκολο ρεφραίν, η μελωδία που να σε κάνει να κολλήσεις από την αρχή. Μου άρεσαν αρκετά το “Thunder N Fighting” που είναι το πιο τεχνικό κομμάτι του δίσκου και το επικό “Rest for the Wicked”, αλλά και το “The Diamond Forge” που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Η βελτίωση είναι δεδομένη, το “Mach II” αποδεικνύεται εξαιρετικός δίσκος και πλέον οι απαιτήσεις για το συγκρότημα ανεβαίνουν. Σίγουρα το “Mach II” θα αποτελέσει το διαβατήριο για μεγαλύτερη αναγνώριση στο χώρο του Heavy Metal.

Facebook: https://www.facebook.com/RoadWarrior1986/

https://roadwarrior-metal.bandcamp.com/

412

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.