ROAD WARRIOR/GRAVEBREAKER: “Death in Heels on Wheels/Death Promise”

SPLIT EP

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Gates Of Hell Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου 2020

Η ισχύς του metal “εν τη ενώσει”. Έτσι σκέφτηκε η Gates Of Hell Records και σε αυτό το Split έφερε κοντά δύο μπάντες που τους χωρίζουν περίπου 14000 χιλιόμετρα, τους Αυστραλούς Road Warrior και τους Σουηδούς Gravebreaker. Αμφότερες οι δύο μπάντες έχουν αρκετά “χιλιόμετρα στην πλάτη τους” και έχουν φτιάξει ένα καλό όνομα στο χώρο του underground.

Το Split ξεκινάει με το κομμάτι “Death in Heels on Wheels” των Road Warrior και μας δείχνει ότι οι Αυστραλοί είναι “σε φόρμα”, λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους τον Απρίλιο. Θα μπορούσα να πω ότι στο συγκεκριμένο τραγούδι έχουμε μία μίξη King Diamond και Fates Warning, εποχής John Arch. Η εναρκτήρια απαγγελία σε βάζει σε σκοτεινό mood και μετά οι Road Warrior ξεδιπλώνουν τις τεχνικές αρετές τους σε ένα τραγούδι που χαρακτηρίζεται από συνεχείς και επιτυχημένες αλλαγές του ρυθμού. Το “Death Promise” κινείται σε πιο κλασσικά heavy metal μονοπάτια και είναι ένα από τα κομμάτια που έμειναν έξω από το δίσκο που κυκλοφόρησαν το 2016 το “Sacrifice”. Εδώ οι Gravebreaker μας παρουσιάζουν μία up tempo σύνθεση, που οι επιρροές από Angel Witch, Judas Priest και Iron Maiden είναι εμφανείς. Ωραίο και πιασάρικο κομμάτι (το μόνο που με χάλασε είναι ο ήχος στα τύμπανα που είναι λίγο εκνευριστικός), απορίας άξιον πως έμεινε εκτός δίσκου.

Εξαιρετικό split θα έλεγα, που πετυχαίνει το διπλό σκοπό του. Πρώτων να γνωρίσει στο ευρύ κοινό δύο αρκετά καλές μπάντες και δεύτερον, για όσους τους ξέρουν, ήδη αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση, αν και σύντομη. Επίσης, “όλα τα λεφτά” είναι το ασπρόμαυρο comic εξώφυλλο, που απεικονίζει τις ιστορίες των δύο συνθέσεων μαζί. Ωραία κυκλοφορία από όλες τις πλευρές!

Facebook page: https://www.facebook.com/RoadWarrior1986
Bandcamp: https://roadwarrior-metal.bandcamp.com/
https://gravebreaker.bandcamp.com/

512

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.