STRIGOI: “Bathed in A Black Sun” EP

EP

Είδος: Blackened death doom metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημ. κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2023

Ένας χρόνος και κάτι πέρασε από την κυκλοφορία του “Viscera” και οι Greg Mackintosh (Paradise Lost) και Chris Casket (ex- Extreme Noise Terror) επανέρχονται με ένα ΕΡ και εξαπολύουν τα Strigoi τους για να μας στοιχειώσουν τις νύχτες.

13 λεπτά διάρκειας έχει το “Bathed in A Black Sun” και αυτή τη φορά οι ρυθμοί φαίνονται να ανεβαίνουν με τα ρυθμικά του του πα- του του πα και τα διάσπαρτα d-beat στα τύμπανα, που δείχνουν πως οι Βρετανοί ξεφεύγουν λίγο από την πιο μυστηριώδη πλευρά του full length και φαίνεται να ακουμπούν ελαφρά μέχρι και τους Entombed.

To doom στοιχείο είναι το πιο ισχυρό από όλα βέβαια, αφού τα βαριά νωχελικά σημεία είναι σε πλειοψηφία και ίσως, να προμηνύουν κάτι περισσότερο βυθισμένο στον βάλτο για το μέλλον της μπάντας. Αν και γνωρίζουμε πως αυτά τα κομμάτια είναι εκείνα που δεν ταίριαξαν στο concept του “Viscera”, εγώ πραγματικά εύχομαι η συνέχεια να είναι τέτοια.

Οι Strigoi δείχνουν ένα πιο crust πρόσωπο στο παρόν και ίσως να ξενίσει κάποιους από εκείνους που απόκτησαν το προηγούμενο τεμάχιο τους. Αν μη τι άλλο όμως, το αποτέλεσμα είναι εξίσου ποιοτικό και ενδιαφέρον.

Facebook: https://www.facebook.com/strigoibandofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/strigoi_official/
Twiter: https://twitter.com/officialstrigoi
Bandcamp: https://strigoiofficial.bandcamp.com/

225

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.