KATRA: “Out of The Ashes”

Οι πολλά υποσχόμενοι Katra” (το όνομα της frontwomanαπ’ το οποίο βαπτίστηκε και το συγκρότημα) παραδί- δουν στο κοινό τους το πρώτο albumτους OutofTheAshes”.

Η εξαιρετική ερμηνεύτρια έχει κυκλοφορήσει άλλα δυο albumsυπό το όνομα αυτό, όμως το OutofTheAshesείναι ουσιαστικά το πρώτο albumτης μαζί με τους μουσικούς που συγκέντρωσε δίπλα της. Έτσι, ως πιστοί υπηρέτες του gothicmetalόλοι,γέμισαν το albumαυτό με συνθέσεις υψηλών προδιαγραφών. Τα άρτια φωνητικά της Katraφυσικάείναι αυτά που απογειώνουν τις μελαγχολικές μελωδίες.

Ο δίσκος ανοίγει με το κομμάτι Deliriumτο οποίο προϊδεάζει τον ακροατή για το ύφος στο οποίο θα κινηθούν και τα υπόλοιπα κομμάτια. Τoκλασσικό για το είδος IfTheresNoTomorrow, το νωχελικό Envy και το μελωδικό TheEndofTheSceneείναι τα κομμάτια που προσωπικά με κέρδισαν και ξεχωρίζουν απ’ το καθόλα προσεγμένο αυτό album. Είναι ίσως τολμηρό, αλλά θαρρώ πως οι Katraέχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν κοινό με το επαγγελματικό αποτέλεσμα που παράγουν και να κερδίσουν επάξια μια θέση ανάμεσα σε καταξιωμένα ονόματα της εν λόγω σκηνής.

Φιλίππα Δημητριάδη

446