GOATWHORE: “Constricting Rage of the Merciless”

Αστραφτερό και κοφτερό death metal στον έκτο δίσκο των Goatwhore, πάντα με blackened φιλοσοφία και γρήγορους ρυθμούς.

Μετά το “Blood for the Master” του ’12, οι Αμερικανοί αναμιγνύουν thrash και old-school heavy metal ήχους στη βάση του “Constricting Rage of the Merciless”, αποκαλύπτοντας σε συνδυασμό με την παραγωγή ένα ωμό αποτέλεσμα που ταιριάζει απόλυτα στο παίξιμο τους.

Κάθε ένα από τα κομμάτια είναι αρκετά δυνατό ώστε να ικανοποιεί τα standards των ακροατών του συγκροτήματος, έχοντας όμως έναν σχετικά μικρό πυρήνα που τα κάνει να φαίνονται μικρότερα σε διάρκεια. Αν και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το συγκρότημα για έλλειψη αρκετής δουλειάς σε κάθε μια από τις νέες του συνθέσεις, το σύνολο του album δείχνει ότι θα μπορούσε να δοθεί μια ώθηση επιπλέον. Ίσως να ήταν και αυτό που θα χρειαζόταν για να κάνει τον δίσκο ξεχωριστό.

Στο “Constricting Rage of the Merciless” υπάρχουν στοιχεία που βρίσκονται υπό την αρέσκεια της πλειοψηφίας του κοινού του είδους που παίζουν οι Goatwhore. Όσο για τους οπαδούς τους, φέρει μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της μπάντας των τελευταίων ετών. Παρόλα αυτά, τα φαινόμενα δείχνουν αρκετό χώρο για κάτι καλύτερο.

601