STRIGOI: “Viscera”

ALBUM

Είδος: Death Doom Metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2022

Όταν θέλεις να συζητήσεις για τη μελαγχολία στα πλαίσια του metal, σίγουρα μέσα στη συζήτηση θα πέσει και το όνομα των Paradise Lost. Οι Βρετανοί έχουν επηρεάσει κόσμο και ντουνιά, ενώ τα ηχοχρώματα που εκείνοι καθιέρωσαν διασταυρώνοντας τα επικήδεια riffs των αρχηγών Black Sabbath με την αγριάδα του death metal, μπορείς να τα αναγνωρίσεις σε πολλά από τα μεγάλα πλέον κεφάλια της νέας γενιάς.

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα, αφού οι Strigoi είναι παιδί του κιθαρίστα των PL, Greg Mackintosh και ως ένα βαθμό ακούγονται ως εκείνο που πιθανόν να καταλήγανε να γίνουν οι PL αν δεν είχαν κάνει μακροβούτι στο καζάνι του goth, και αν ανταυτού ακολουθούσαν μια πιο ακραία πορεία.

Αφού λοιπόν, έβαλε τέλος στους Vallenfyre το 2017, αποφάσισε να ξεκινήσει νέα πορεία ως Strigoi δυο χρόνια αργότερα με την κυκλοφορία του “Abandon All Faith” και προσφέρει τώρα το πρώτο τους ολοκληρωμένο πόνημα, με τίτλο “Viscera”.

Το “Viscera” έχει ποικιλία μεταλλικών στιλ από αργές funeral μελωδίες (“United in Viscera”), στιγμές που θα θυμίσουν Behemoth (“An Ocean of Blood”), γρήγορα death/thrash κομμάτια (“Napalm Frost”), αλλά κυρίως κινείται μεταξύ του άξονα doom death/black metal, σε μια πολύ δυναμική παραγωγή στην οποία έχουν βάλει το χέρι τους γνωστά ονόματα όπως οι Kurt Ballou και Brad Boatright. H νοσηρή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πρώτο full length album των Strigoi θα έχει την εύνοια ενός αρκετά ευρέους κοινού που κινείται στον extreme μουσικό χώρο και θα κάνει παρέα σε αρκετούς από εσάς τους επερχόμενους κρύους χειμωνιάτικες μήνες.

Παρόλο που αυτό που άκουσα με ικανοποίησε, δεν ήταν αρκετό για να με πείσει πως το side project του κυρίου Mackintosh μπορεί να χωρέσει όλο του το ταλέντο. Το σύνολο του album δεν ξεφεύγει από τα γνωστά δεδομένα των ήχων που περικλείει και λείπει εκείνο το τσαφ που θα με έκανε να ουρλιάξω σαν strigoi (ταραγμένα πνεύματα της ρουμανικής μυθολογίας) και να καταφάω τις σάρκες μου.

Θα του δώσω και άλλες ευκαιρίες, τις νύχτες εκείνες που θα καίω νοβοπάν για να ζεσταθώ. Εσύ πάλι, αν πίνεις ζεστό κρασί από μεταλλική επιχρυσωμένη κούπα, πάτα το play στο “Viscera” και αφέσου στην υγρασία που έχει ποτίσει την έμπνευση του Greg Mackintosh

Facebook: https://www.facebook.com/strigoibandofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/strigoi_official/
Twiter: https://twitter.com/officialstrigoi
Bandcamp: https://strigoiofficial.bandcamp.com/

526

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.