STEAK: “Acute Mania”

ALBUM

Είδος: Stoner Rock
Εταιρία: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Απριλίου 2022

Το αποτύπωμα που έχουν αφήσει οι Monster Magnet στη μουσική είναι γιγαντιαίο. Ενισχύοντας την ψυχεδέλεια στον Sabbath-οειδές ήχο, συνεχίζουν ως και σήμερα να γεννοβολούν τέκνα στο χεβιροκικό μαιευτήριο.

Ένας τους απόγονος είναι και οι Steak από το Λονδίνο, οι οποίοι αρέσκονται στο να παίζουν όπως οι MM στις πιο ήρεμα ψυχεδελικές τους στιγμές, ενώ δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες εξάρσεις που θα σε κάνουν να χοροπηδήξεις με ενδιαφέρον. Οι ιδέες που περιέχονται στο “Acute Mania” είναι όμορφες μεν, αλλά δεν σου αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους που θα σε κάνει να θυμάσαι για καιρό τι άκουσες και να θέλεις να ψάξεις στα περιεχόμενα της δισκοθήκης σου για να το βρεις.
Τα 47 λεπτά του δίσκου κυλούν εξαιρετικά ομαλά και ήσυχα, με τις αλλαγές ρυθμών και έντασης να μην έχουν τη δυναμική που απαιτείται για να κάνουν κάποιο κομμάτι συναρπαστικό και έτσι, η όποια έμπνευση των Steak χαρακτηρίζεται επίπεδη.Εξαίρεση αποτελεί το όμορφο “Frequencies” που παρόλα τα 7 και κάτι λεπτά του, θα έλεγα πως είναι το πιο ενδιαφέρον του δίσκο, θυμίζοντας μου Truckfighters (δεν τους φτάνουν όμως) ή Cowboys and Aliens.

To “Acute Mania” είναι το τρίτο τους ολοκληρωμένο πόνημα, με το οποίο δεν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν στο σωρό των χιλιάδων heavy rock συγκροτημάτων με τα οποία έχουμε βομβαρδιστεί τα τελευταία 15 χρόνια.
Αν θέλετε απλά να προσθέσετε έναν ακόμη σαμουράι στο ράφι σας δίπλα σε εκείνον του “Senjutsu”, με γεια σας και χαρά σας, εγώ πάντως δεν σας το συνιστώ.
Μπριζόλες μου μύρισαν…που είναι τα φυλλάδια, γαμώτο;

Facebook: https://www.facebook.com/SteakBandLondon/
Instagram: https://www.instagram.com/steakband/
Bandcamp: https://steakmusic.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/62hFQUkqSQ2LxYFBVuvjKg

1026

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.