SINHERESY: “Event Horizon”

ALBUM

Είδος: Symphonic/Melodic Heavy Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου 2023

Οι Sinheresy επιστρέφουν δισκογραφικά 4 χρόνια μετά το πολύ καλό “Out of Connection”, με το τέταρτο full length τους, ονόματι “Event Horizon”.

Για όσους δεν είναι familiar με το ιστορικό της μπάντας, οι (εξ Ιταλίας) SInheresy ξεκίνησαν το 2009 ως cover band των Nightwish και το 2011 αποφάσισαν να βγάλουν το δικό τους υλικό. Όχι, η τωρινή ηχητική έκφανση του group δεν είναι κάποια περίεργη κόπια των προαναφερθέντων Φινλανδών, μιας και με την πάροδο του χρόνου μπόλιασαν τις συνθέσεις τους με το προσωπικό τους στιλ, αποφεύγοντας την ταμπέλα της cover band.

Επιστρέφοντας στο παρόν, στο “Event Horizon” συναντάμε τη μοντέρνα εκδοχή του συμφωνικού μελωδικού metal, έτσι όπως την πρεσβεύουν σχήματα όπως Amaranthe και Beyond the Black. Η Cecilia Petrini έχει φοβερή φωνή και συνάμα τη δυνατότητα να βγάζει κολλητικά φωνητικά θέματα, τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά με τις τεστοστερονάτες ερμηνείες του ετέρου τραγουδιστή, Stefano Sain.

Τα συμφωνικά μέρη και το φλερτ με τους Nightwish υπάρχει κατά τόπους, όπως και ένα κλείσιμο ματιού προς Within Temptation, παρόλα αυτά οι λάτρεις του πιο παραδοσιακού female fronted ή του οπερατικού, δεν θα σχίσουν τα ιμάτιά τους με το album, μιας και το σχήμα αρέσκεται στην πιο εύπεπτη χροιά που διέπει το είδος κι αυτό δεν είναι κακό.

Κομμάτια όπως “The Calling”, “The Life You Left Behind”, “Castaways”, “(R)evolution” και “Entropy”, κρατάνε τα μπόσικα του δίσκου, με την παραγωγή να βοηθάει τις συνθέσεις να αναπνεύσουν, με το κύριο «αλλά» να αφορά την αδυναμία κάποιων τραγουδιών στο να εξελιχθούν. Όλος ο δίσκος ακούγεται νεράκι και είναι super fun, χωρίς όμως να γίνεται κάποιο επόμενο βήμα. Ξέρεις από πριν τι θα συναντήσεις και ουδεμία έκπληξη δεν σε περιμένει, παρότι ριφολογικώς υπάρχει ψωμί (κάτι που με κάνει να πιστεύω πως το συγκρότημα απλώς το παίζει safe).

Με λίγα λόγια, η συνταγή των Sinheresy είναι πολύ πετυχημένη και σερβίρεται με τον καλύτερο τρόπο στο  “Event Horizon”, απλώς νιώθω πως κάτι κρατάει την μπάντα πίσω. Από την άλλη, άπαξ κι έχουν βρει τη μουσική φόρμουλα που αρέσει στους ίδιους, αλλά και στο κοινό τους, γιατί να ρισκάρουν;

Ως σούμα λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με μια ομολογουμένως πάρα πολύ καλή δουλειά για το είδος, γεμάτη ενέργεια και προσεγμένες συνθέσεις, η οποία όμως κινείται σε συγκεκριμένα πλαίσια και safe μονοπάτια.

Προσωπικά, θα ήθελα να τους δω να εξελίσσονται ακόμα περισσότερο, γιατί θεωρώ πως η φάση τους έχει ψωμί.  

https://www.facebook.com/sinheresy/

378

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.