SATURDAY NIGHT SATAN: “All things black”

ALBUM

Είδος: Occult doom heavy rock
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2024

Όσες φορές και αν χρειαστεί να γράψω το όνομα τους, πρέπειν ωα δώσω ειδική εντολή στον εγκέφαλο μου να ακυρώσει το autofill που θέλει τις λέξεις Fever και Live, μετά τις Saturday Night.

Με έναν όμορφα σπαστικό τρόπο λοιπόν, οι SNS με αναγκάζουν να βιδώσω το όνομα τους στη μνήμη μου. Well done! Ξέρει εξάλλου από “μάρκετινγκ” ο Δημήτρης Κότσης που μετά από τους Mahakala και τους Black Soul Horde, επανέρχεται να κλέψει λίγο από τον χρόνο μας. 

Αυτή τη φορά, μουσικά έρχεται κοντύτερα στους πρώτους, αλλά με πιο hard rock ύφος και όπως, μας ενημερώνει στο συνοδευτικό κείμενο, αντλεί έμπνευση από το occult rock κίνημα των late 60s, και μπάντες σαν τους Coven και Black Widow.

Ο ήχος που λαμβάνουμε εν τέλει, στα ηχεία μας είναι εφάμιλλος εκείνου των Lucifer, με τους οποίους μάλιστα θα εμφανιστούν σύντομα. Ο μεγαλύτερος λόγος που με παραπέμπει εκεί βέβαια, είναι η ερμηνεία και η φωνή της Κατερίνας, βασικής συνοδοιπόρου του Κότση, σε αυτό το σχήμα, η οποία βοηθάει στη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας.

Για να μην μακρυγορούμε όμως, αφού στη συνέντευξη τους μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, ας περάσουμε στην τραπεζαρία.

Εξαιρετικότατη δουλειά στην παραγωγή, που αποζημιώνει τον ακροατή από το πρώτο λεπτό, με τον Γιάννη Τσιακόπουλο (Moth Studio) να βοηθάει τον Κότση να επιτύχει τον ήχο που οραματιζόταν, και με το τελικό άγγιγμα ενός καταξιωμένου μαστερά (Brian Lucey), που έχει δουλέψει με Black Keys, Manson, Depeche Mode μέχρι και με τους Ghost, θεωρώ πως ο στόχος επετεύχθη.

Στα 41 λεπτά του δίσκου, συναντάς μια εξαιρετικά στημένη ατμόσφαιρα, με μελωδίες που θα σου ακουστούν μεν υπέρμετρα οικείες, μουσική φτιαγμένη δε, από εραστές της σε εραστές της, χωρίς νεωτερισμούς και προσπάθειες να δείξουν πως είναι βιρτουόζοι, με μοναδικό σκοπό τη διασκέδαση.

Ακόμα και αν ήθελα να γράψω κάτι κακό, το υποσυνείδητο μου που τραγουδά μια βδομάδα τώρα τους στίχους του “Lurking in the shadows”, θα με διέψευθε. Η απλότητα στο μεγαλείο της και με τον γάτο Fenriz στο εξώφυλλο να ξερογλείφεται, ενώ ακόμη και το λογότυπο της μπάντας, προσκυνάει το παρελθόν, μιας που είναι φιλοτεχνημένο από τη frontwoman των Coven, Jinx Dawson.

Περνάς καλά; Ναι.
Θέλεις και άλλο; Ναι.
Δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου εκείνο το ρεφρέν; Ναι.
-Θέλεις….ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΠΑ! ΣΤΑΠ ΙΤ!

Καλοτάξιδο λοιπόν… I possess your spirit, I rise and faaaaaaaaaaaaaaaaaall. 

Bandcamp: https://saturdaynightsatan.bandcamp.com/album/all-things-black
Facebook: https://www.facebook.com/saturdaynightsatan/

276

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.